Kırşehir'de Karla Mücadele

Kırşehir Belediyesi, gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde tuzlama ve kar küreme çalışması yapıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte kar yağışı ve tipi nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğünden oluşturulan saha ekipleri yoğun şekilde çalışıyor.

Kapanması muhtemel yollarda iş makineleriyle müdahale eden ve tuzlama çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, mahalle aralarında vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak adına kar temizlemesi yapıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Meteoroloji Müdürlüğünün kar uyarısı üzerine önceden hazırlık yaptıklarını belirtti.

Gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Önlemlerimizi alarak, her an teyakkuzda olacak bir ekip oluşturduk. Karın yağması ile ekiplerimiz sabahın erken saatlerinde karla mücadele çalışmalarına başladı. Gerekli bölgelerde tuzlama ve yol açma çalışmalarını yaptık. Dolmuş girmeyen bölgelere de sabah saatlerinde kapalı olan yollar ulaşıma açıldı. Çarşı merkezindeki kaldırımların temizlenmesi için de ayrı bir ekip kurarak kaldırımları temizlemeye başladık. Vatandaşlarımız kapanan veya buzlanma olan yerlerde belediye ekiplerimize bilgi vermeleri halinde gerekli temizlemeleri gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA