Kırklareli'deki Atatürk Evi'ne Ziyaretçi Akını

Kırklareli Belediyesi'nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettirilen Atatürk Evi'ni, bir haftada 5 bin kişi ziyaret etti Belediye Başkanı Kesimoğlu: 'Atamızın doğduğu evin benzerini yapmak ve geleceğe armağan etmek, her şeyden önce Kırklareli'ne yakışırdı. Bir hafta önce açılan evimizi, 5 bin kişinin ziyaret etmesi bizleri onurlandırdı'

Kırklareli'deki Atatürk Evi'ne Ziyaretçi Akını
Kırklareli Belediyesi'nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettirilen Atatürk Evi'ni, bir haftada 5 bin kişi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olan Atatürk Evi'ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Evin açılması için çok çaba harcadıklarını belirten Kesimoğlu, Atatürk Evi'ni herkesin görmesi gerektiğini dile getirdi.

Atatürk Evi'nin görülmeye değer ender yerler arasında olduğunu anlatan Kesimoğlu, "Atamızın doğduğu evin benzerini yapmak ve geleceğe armağan etmek, her şeyden önce Kırklareli'ne yakışırdı. Bir hafta önce açılan evimizi 5 bin kişinin ziyaret etmesi bizleri onurlandırdı. Evimizin kapıları, haftanın 6 günü vatandaşlarımıza ücretsiz olarak açıktır." diye konuştu.

Atatürk Evi'nin Kırklareli'ne kazandırmasının pek çok açıdan önemli olduğunu belirten Kesimoğlu, evin geçmiş kuşaklar ile gelecek kuşaklar arasında bir bağ oluşturması açısından önemine değindi.

Kesimoğlu, Kırklareli'de insanların nabızlarının "Mustafa Kemal" diye attığını ifade ederek, evi gezenlerin heyecanlarının gözlerinden okunduğunu kaydetti.

- Atatürk Evi

Kentin ilk yerleşim yeri olan Yayla Mahallesi'nde 960 metrekare alan üzerine 317,74 metrekaresi kapalı alan olmak üzere üç katlı inşa edilen evde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Zübeyde Hanım ve Ali Rıza Efendi'nin heykelleri bulunuyor.

Evde aynı zamanda Atatürk'ün Kırklareli'ne geldiği dönemde kullandığı çatal, kaşık, bardak, tabak gibi birçok araç gereç de yer alıyor.

Bahçesinde çiçeklerden oluşturulan Atatürk'ün imzasının bulunduğu evde, Atatürk'ün kullandığı demir tekerlekli traktörün bir benzeri de sergileniyor.
Kaynak: AA