Kırıkkale'deki FETÖ/PDY Davası

Kırıkkale Üniversitesi'nin akademik personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin, Kırıkkale Üniversitesi'nin akademik personeline yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 20 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada A.B, A.U, A.K, A.Ç, D.E, E.B, E.A, E.Y, İ.T, M.K, M.Ü, M.B, M.I, P.A, R.O, S.Y.A, T.B, T.T. ve Z.K ile avukatları salonda hazır bulundu. Sanıklardan E.A. ise mazeretli olarak duruşmaya katılmadı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri ve tanık beyanları alındı.

M.Ü. savunmasında, silahlı terör örgütü üyeliği iddiasını kabul etmedi.

Bu yapıyla ne kişisel bir bağının ne de gönül bağının bulunduğunu anlatan M.Ü, suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Aynı mahkemedeki başka duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuksuz yargılanan Mehmet Doğan ile avukatı hazır bulundu.

Sanık ve avukatının savunmasını alan mahkeme heyeti, Doğan'a silahlı terör örgütüne yardım suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
Kaynak: AA