İlkokul Öğrencisinin Öğretmeni Tarafından Darbedilmesi Davası

Esenler'de ilkokul 1. sınıf öğrencisi H.S.S’ye dersi dinlemediği gerekçesiyle kitapla vurduğu iddia edilen öğretmen N.D'nin yargılanmasına devam edildi

Esenler'de ilkokul 1. sınıf öğrencisi H.S.S'yi dersi dinlemediği gerekçesiyle kitapla darbettiği öne sürülen öğretmen N.D'nin "kasten yaralama" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık N.D, mağdur H.S.S ile annesi ve babası ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmayı takip eden basın mensupları, Hakim Vijdane Bayram tarafından salondan çıkarıldı.

Öğrenci H.S.S, "Kalemim yere düşmüştü. Eğilerek yerden aldım ve yerime oturdum. Öğretmenim yanıma gelerek, beni kolumdan tuttu ve elindeki kitapla yüzüme vurdu. Gözümün altından kan akmaya başladı. Önce öğretmen kendisi pansuman yaptı, daha sonra anneme haber verdi. Annemi aradığında, 'Ben azıcık kitapla vurdum, kan aktı.' diye söylemişti." şeklinde ifade verdi.

Görüşü sorulan psikolog ise "Mağdur ile görüşme yaptım, ayrıca beyanını dinledim. Sosyal ve zihinsel gelişimi, yaşı ile uyumludur. Beyanlarına itibar edilmesi hususunu, mahkemenin takdirine bırakıyorum." dedi.

Sanık N.D. ise mağdurun beyanını kabul etmediğini söyleyerek, "Ben kasten vurmadım. Mağdurun gözündeki yara da basit bir çizikti. Bu yara da gözünün altındaydı. Bileğinde herhangi bir yara yoktu." diye konuştu.

Tanık olarak dinlenilen sınıf annesi H.B. de olay günü okulda olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Beslenme saati olan 12.00'de sınıfa girdim. Mağdur öğrencinin gözünün altına pansuman bandı yapıştırılmıştı. Sınıftakilere kimin yaptığını sordum. Bazıları 'öğretmen yaptı.' dedi. Bazıları görmediklerini söyledi. Mağdura 3 kez sordum, cevap vermedi. Sınıf öğretmenin daha önce çocuklara vurduğunu, hakaret ettiğini hiç görmedim."

Beyanların ardından duruşma, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Esenler'de Dr. İlhami Faydagör İlkokulu 1. sınıf öğrencisi olan mağdur H.S.S'nin, 20 Nisan 2017'de sınıfta ders esnasında yere düşen kalemini almaya çalışırken dersi dinlemediği gerekçesiyle sınıf öğretmeni olan şüpheli N.D. tarafından sağ gözünün alt kısmına kitapla vurulması suretiyle darbedildiği, mağdurun göz altına dikiş atıldığı belirtildi.

İddianamede, şüpheli N.D'nin, "kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Kaynak: AA