Hain Saldırıdan Bir Gün Önce 'Şehit Olmak İstiyorum' Demiş

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensuplarının Kilis'teki camiye roketli saldırısında hayatını kaybeden 72 yaşındaki terzi Muzaffer Aydemir'in, saldırıdan bir gün önce vali ve belediye başkanıyla bir araya geldiği görüntüler ortaya çıktı Ziyarete gelen devlet erkanına 'Ben bu yaşımda şehit olmak istiyorum' diyen Aydemir'in kentte 2015'te 'yılın ahisi' seçildiği öğrenildi Kilis Belediye Başkanı Kara: 'Amcamızın demek ki dilek kapısı açıkmış. Kendisi bu yaşta hainlerin doğrudan sivil vatandaşlara attıkları roketle namaz için gittiği camide şehit oldu'

Hain Saldırıdan Bir Gün Önce 'Şehit Olmak İstiyorum' Demiş
KEREM KOCALAR - Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarının saldırısı sonrası roketin isabet ettiği camide hayatını kaybeden iki kişiden 72 yaşındaki terzi Muzaffer Aydemir'in saldırıdan bir gün önce iş yerini ziyaret eden vali ve belediye başkanına, "Ben bu yaşımda askere gitmek istiyorum, şehit olmak istiyorum." dediği ortaya çıktı.

Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca dün gerçekleştirilen saldırıda roketin isabet ettiği Çalık Camisi'nde akşam namazı kıldığı sırada kubbenin çökmesi sonucu moloz yığınları arasında kalarak yaşamını yitiren Muzaffer Aydemir, bugün Hacı Cümbüş Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Kilis'te 2015'te Ahilik Haftası etkinlikleri sırasında "yılın ahisi" seçilen Aydemir'in, saldırıdan bir gün önce iş yerinde esnaf ziyareti kapsamında Vali Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Kara'yı misafir ettiği, konuklarına "Ben bu yaşımda askere gitmek istiyorum, şehit olmak istiyorum. Şehit olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım." öğrenildi.

- "Muzaffer amca Kilis'imizin gurur tablosudur"

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü saldırının ardından yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Zeytin Dalı Harekatının başlamasının ardından devlet millet kaynaşması kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdiklerini anlatan Kara, Çalık Camisi'ne yönelik roketli saldırıdan bir gün önce Vali Mehmet Tekinarslan ile esnaf ziyareti yaptıklarını anlattı.

Bu sırada yanlarına gelen Aydemir'in "Dükkanımda çay içmeden göndermem sizi" diyerek davet ettiğini ifade eden Kara, bunun üzerine terzi dükkanına konuk olduklarını söyledi.

Hasan Kara, ziyaret sırasında Aydemir ile gerçekleştirdikleri sohbeti şu sözlerle aktardı:

"Biz esnafa moral motivasyon vermek için gitmiştik ama Muzaffer amca bize moral verdi. Bize kullandığı cümleyi aynen aktarıyorum; 'Ben bu yaşımda askere gitmek istiyorum, şehit olmak istiyorum. Şehit olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.' demişti. Biz de bu sözleri karşısında ellerini öptük, kendisi de bize sarılıp gözlerimizden öptü. Görüntülere dikkat ederseniz kendisini zorla sandalyeye oturtuyorum çünkü misafir oturmadan kendisi o yaşta oturmak istemiyordu. Amcamızın demek ki dilek kapısı açıkmış. Kendisi bu yaşta hainlerin doğrudan sivil vatandaşlara attıkları roketle namaz için gittiği camide şehit oldu. Allah rahmet eylesin, bizleri de şefaatlerine kabul etsin. Muzaffer amca Kilis'imizin gurur tablosudur."

Kilis'e atılan roketlerin Batılı ülkeler tarafından görülmesi gerektiğini anlatan Kara, "Bize sürekli sivilleri söyleyen ülkelere dikkat ederseniz, hiç gece-gündüz, cami-ev demeden roket atan bu hainlerden bahsetmiyorlar. Bu yaşananları görmezden gelenleri nefretle kınıyoruz. Sivillere roket atan ordumuzu engellemeye çalışanları tarih unutmayacaktır." diye konuştu.
Kaynak: AA