'Girişimciye 36,5 Milyon Lira Destek Sağlandı'

AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan: 'İzmir'de son 5 yılda KOSGEB desteği ile kendi işletmesini kuran bin 570 girişimci var'.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, KOSGEB desteği ile son 5 yılda İzmir'de bin 570 girişimcinin kendi işini kurduğunu belirtti.

Kalkan'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, kentteki temasları kapsamında çeşitli meslek odalarını ziyaret eden Necip Kalkan, oda yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretlerinde yaptığı değerlendirmelerde, AK Parti'nin iktidara geldiği günden beri esnafın yanında olduğunu ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:

"İzmir'de son 5 yılda KOSGEB desteği ile kendi işletmesini kuran bin 570 girişimci var. Bu girişimcilere verilen destek tutarı ise 36,5 milyon lira. Sadece 2017 yılında KOSGEB desteği ile kendi işletmesini kuran 900 kişi var. Bunlara verilen destek ise 17,5 milyon lira. Türkiye sıralamasında İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir, KOSGEB destek kullanımında üçüncü sırada gelmektedir."

Kalkan, 2017 yılında Türkiye ekonomisi hakkında kurulan felaket senaryolarına inat yatırım ve desteklerin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, "2017 yılı içerisinde İzmir'de verilen destek tutarlarının toplamına bakıldığında 2016 yılına göre yüzde 55 daha fazla destek verilmiştir. Bununla birlikte destek verilen işletme sayısı 19 bin 600'dür." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA