Eyüpsultanlı Kız Öğrenciler Simurg Kış Kampı'nda Buluştu

Eyüpsultan’da yaşayan kız öğrenciler, 5-25 yaş arası yaygın eğitim programı Simurg’un Antalya Kepez’de düzenlediği Kış Gençlik Kampı’na katıldı.

Eyüpsultanlı Kız Öğrenciler Simurg Kış Kampı'nda Buluştu
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın gençlere yönelik en önemli projelerinden biri olan 5-25 yaş arası yaygın eğitim programı Simurg’un bu sene Antalya Kepez’de kız öğrencilere yönelik düzenlediği Kış Gençlik Kampı başladı.

Salı sabahı yola çıkan Simurglu öğrenciler, akşam saatlerinde Antalya’nın Duacı köyünde bulunan kamp alanına ulaştı. Kampa varan öğrenciler, dinlenerek yol yorgunluklarını attıktan sonra akşam yemeğini yedi. Öğretmenleri eşliğinde kampı tanıma fırsatı bulan öğrenciler, etkinlik alanlarını gezdiler. Ertesi gün sabah sporu ile güne başlayan öğrenciler, kahvaltının ardından farklı etkinlikleri yapmak üzere gruplar halinde ayrıldı. Mini golften okçuluğa, el sanatlarından tenise, hapkidodan ilk yardım eğitimine kadar birçok alanda etkinliklere katılan Simurglu gençler, daha sonra öğle yemeği yediler. Yemeğin ardından dolu dolu vakit geçirmeye devam eden öğrencilerin bir kısmı voleybol, basketbol gibi sporları yaparken, bir kısmı da maneviyat eğitimine katıldı.

Maneviyat eğitiminde Ebû Eyyub el-Enasri’nin kim olduğunu, hayatını, İstanbul’a gelmesini ve vefatını dinleyen öğrenciler, isminin de tahlilini yaptı.

Öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdi

Kamp alanında eğlenceli ve verimli vakit geçiren öğrenciler, burada yarıyıl tatillerinin bir kısmının da olsa çok verimli geçeceğini ve şimdiden çok eğlendiklerini dile getirdi. Paintball, doğa gezileri ve hayvanat bahçesi gezisi gibi etkinlikler de yapacak olan öğrenciler, temiz havanın ve doğanın tadını çıkarıyor. Antalya Kepez’de gerçekleştirilen Kış Gençlik Kampı, 27 Ocak Cumartesi günü son bulacak.
Kaynak: İHA