Erzurum Tabipler Odası'ndan TTB'nin Açıklamasına Tepki

Erzurum Tabipler Odası, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin Afrin Harekatı konusunda yapmış olduğu açıklamaya tepki göstererek, "Afrin Harekatı’nda devletimizin yanındayız" dedi.

Erzurum Tabipler Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin açıklamasının kamuoyu tarafından hekimlerin görüşü gibi algılanmasının önüne geçmek için açıklama yapmak durumunda kaldıkları belirtilerek, "Savaş, Türk Dil Kurumu sözlüğünde de belirtildiği üzere devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadeledir. Afrin Harekatı her şeyden önce bir savaş hali değil devletimizin, terörü yok etmek ve milletimizin ve bölge halkının refahı için yapmış olduğu tedavidir. Yani, gerçek bir halk sağlığı sorunu olan terörü ve terör bataklığını yok etmeye yönelik tedbirlerden ibarettir. ’Kanserli dokuyu ameliyat etmeyin, vücuda bıçak vurmayın’ tarzındaki TTB açıklaması, ’bırakın kanser hücreleri tüm bedeninizi sarsın ve sizi yok etsin’ demekten başka bir şey değildir. Bunun akılla bağdaşır bir tarafı yoktur.

Gerek var olduğu günden beri devletimiz gerekse şanlı tarihimizde yer alan tüm devletlerimiz, tüm dünyanın adalet, eşitlik ve refah içinde yaşaması için her türlü fedakarlığı yapmıştır ve yapacaktır. Afrin Harekatı da bu fedakarlıklardan biri olarak şanlı tarihimize altın harflerle yazılacaktır.

Hukuk, adalet, refah ve huzurun temini için, terörü ve terör odaklarını yok etmek için başlatılan ve devam eden Afrin Harekatı’nda kararlılıkla harekatı başlatan hükumetimize ve onu destekleyen siyasi iradeye, vazife alan ordumuz mensuplarına, cephe gerisinden desteklerini sürdüren ve dua eden tüm milletimize teşekkürü bir borç biliyor, Erzurum Tabipler Odası olarak devletimizin yanında olduğumuzu tekraren vurguluyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA