Erzurum'da, 2017 Yılında 32 Adet Tesis Hizmete Açıldı

Ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Erzurum’da özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor. Erzurum’da, 2017 yılında 32 adet tesis hizmete açıldı.

Erzurum'da, 2017 Yılında 32 Adet Tesis Hizmete Açıldı
1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Erzurum’da 1 adet baraj, 3 adet sulama tesisi ile 28 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 43 milyon TL tutarında harcama yaptı.

Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 5 bin 370 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık yaklaşık 3,5 milyon TL katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Erzurum, Uzundere ve İspir ilçeleri, Sakalıkesik Ovası Gez Tahliye Kanalı İkmali, Pasinler Otlukkapı ve Altınbaşak Köyleri Kurdi Çayı İkmali ile 25 mahalle ve 123.610 dekar zirai arazide taşkın zararlarının önüne geçilecek.

“Erzurum’da Büyük Yatırımlara İmza Attık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da Erzurum’da büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi: “Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Erzurum’da sadece geçtiğimiz yıl 32 adet tesisi hizmete açtık. Ayrıca birçok tesisin de temellerini attık ve hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA