Dudu Çelik Davasına Başlandı

Sinop’ta defnedildikten sonra mezarı açılan ve tüfekle vurulduğu belirlenen 70 yaşındaki kadının ölümüne ilişkin üç sağlık çalışanı ve bir köy muhtarının yargılanmasına başlandı.

Dudu Çelik Davasına Başlandı
Boyabat Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "görevi ihmal" suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar Erkeç Köyü Muhtarı Hakkı Y., Yıldızlı Mahallesi Sağlık Ocağında görev yapan İzzet Ç. ile 112 Acil Servis çalışanları Samet T. ve Damla T. katıldı.

Mahkeme heyeti tarafından sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar verilerek, duruşmayı ertelendi.

Olay, Sinop’un Boyabat ilçesinde, 15 Temmuz 2017’de evinin bahçesinde ölü bulunan ve ardından defnedilen Dudu Çelik’in (70) yakınlarının şikayeti üzerine mezarı açılmış, yapılan incelemelerde yaşlı kadının av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü belirlenmişti. Ardından Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığınca Çelik’in eşi Necati Çelik, üvey oğlu Ş.Ç, Erkeç Köyü Muhtarı Hakkı Y., Yıldızlı Mahallesi Sağlık Ocağında görevli İzzet Ç. ile 112 Acil Servis çalışanları Samet ve eşi Damla T. hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Mahkeme kapsamında daha önce yaşlı kadının eşi Necati Çelik’in tutuklanmasına karar vermiş ancak yapılan itiraz üzerine Çelik, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: İHA