Dolandırıcılık Zanlıları Yakalandı

Bankaların internet sitesini kopyalayarak vatandaşları dolandırdığı öne sürülen suç örgütü üyesi 13 kişi yakalandı Şüphelilerin, cep telefonlarına mesaj göndererek ve sosyal medyaya ilan vererek sahte banka sitelerine yönlendirip hesaplarını ele geçirdikleri vatandaşları yaklaşık 29 milyon lira dolandırdığı öğrenildi.

Dolandırıcılık Zanlıları Yakalandı
İstanbul ve Kocaeli'nde internet üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 13 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, cep telefonlarına gönderilen mesaj ve sosyal medyaya verilen ilanlar ile sahte banka sitelerine yönlendirilen vatandaşların hesaplarının ele geçirilerek dolandırılmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı.Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Bankaların güvenlik birimlerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda teknik ve fiziki takip başlatan ekipler, şüphelileri tespit etti.

İstanbul ve Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13 kişi yakalandı.

Adreslerde yapılan aramada, 5 tabanca ve bunlara ait 106 fişek, 6 bilgisayar, 40 cep telefonu, 50 bankamatik kartı, 110 sim kart, 4 POS cihazı, 7 bin lira, bin 300 avro, 8 cumhuriyet altını, 3 çeyrek altın ele geçirildi.

Vatandaşların hesaplarını ele geçiren şüphelilerin, 2 bin liraya kadar olan paraları bankamatikten çektikleri, daha fazla miktardaki paraları ise anlaştıkları kuyumcularla kredi kartı üzerinden komisyon vermek suretiyle çektikleri belirlendi. Şüphelilerin, vatandaşları bankamatiklerden yaklaşık 4 milyon lira çekerek, kuyumcular vasıtasıyla da kredi kartlarından 25 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

Gözaltındaki şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: AA