Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çamlık Bulvarı'nda altyapı çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün, Çamlık Bulvarı'na 3 bin 200 metre içme suyu hattı, 2 bin 100 metre kanalizasyon hattı ve bin 100 metre yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 6 bin 400 metrelik altyapı hattı döşendiği kaydedildi.

Açıklamada, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca 35 bin metrekarelik alanda özel olarak hazırlanan proje uygulanacağı, 1 kilometre hat boyunca karşılıklı kaldırımlarda desen çalışmalarının yapılacağı, dekoratif ağaç altı oturma alanları, bitkisel ve plastik sanatsal objeler ile destekleneceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli'mizde yaptığımız tüm projelerde vatandaşlarımızın rahatı, huzuru ve konforu için çalışmalar yürütüyoruz. Kent ile çevreyi daha uyumlu hale getireceğimiz Çamlık Bulvarımızda da halkımızın mutluluğu, konforu ve güvenliğini ön planda tutarak kaliteli mekanlar oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

- Pamukkale Belediyesi metruk binaları yıkıyor

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe genelinde Kaymakamlık tarafından tespit edilen binalar ile muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendirilerek oluşturulan program çerçevesinde belirlenen metruk binaların, Pamukkale Belediyesi Fen İşleri ekiplerince yıkım çalışmaları devam ediyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, metruk binaların yıkımı ile ilgili yaptığı açıklamada, 2017 yılında, Pamukkale Kaymakamlığı aracılığıyla belediyeye bildiren ve vatandaşların bireysel olarak başvurusu ile birlikte toplamda 22 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Gürlesin, "Mahallelerimizde çeşitli nedenlerle terk edilmiş metruk ve harabe binalar bulunuyor. Vatandaşlarımız, kötü amaçlı kullanımların ve madde bağımlısı kimselerin mekanı haline gelmesi nedeniyle özellikle çocuklarının zarar görebileceği endişesiyle bu metruk yapıların yıkılmasını istiyor. Belediyemize gelen bilgiler doğrultusunda önce bu yapıların sahipleri ile irtibata geçiyoruz, yasal prosedürü tamamlıyoruz. Gerekli izinler aldıktan sonra kontrollü bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Başkan Özbaş'tan öğrencilere hediye

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim alan ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerini, karne hediyesi olarak at çiftliğine götürdü.

2017-2018 eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesinin ardından Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim alan ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerini, Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş karne hediyesi olarak at çiftliğine götürdü.

Özbaş, at binmekten korkan öğrencilere cesaret vermek için ata bindi.

Sarayköy Belediyesi olarak ilçede bir ilke imza atarak Sosyal Etkinlik Merkezini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Özbaş, "Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezimiz ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin derslerini pekiştirmek, sosyal etkinliklerini artırmak ve farklı programlar ile onların eğitim hayatlarına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu düşünceyle 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizi at çiftliğine getirdik. Ben çocuklarımızın yüzlerinin güldüğünü, mutlu olduklarını gördükçe çok daha mutlu oluyorum. İnşallah farklı etkinliklerle çocuklarımızı buluşturacağız." diye konuştu.

İlk defa at çiftliğine geldiğini belirten 10 yaşındaki Selin Şahin, "İlk ata bindiğimde çok korktum. Ancak alıştığımda korkmamaya başladım. Artık korkmuyorum. Tekrar gelmek istiyorum. Karne hediyesi olarak bizlere böyle bir hediye sunmuş olan Başkanımıza çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA