Denizli'de Okul Sektör İşbirliği Protokolü

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile 60 iş adamı arasında 'Okul Sektör İşbirliği Protokolleri' imza töreni gerçekleştirildi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Protokolün kent açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Karahan, milletin malı olan herşeyin, milletin menfaati için kullanılması gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın ise bu projenin Türkiye'ye örnek olmasını diledi.

Bakanlık olarak mesleki eğitimi, öncelikli hale getirmeye çalıştıklarını kaydeden Altın, geleceğe yönelik çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Altın, "İnavasyon, internet ile ilgili neler yapacağımızı, 2023'e yönelik çalışmalarımızı yakında paylaşacağız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da 2018 yılının mesleki eğitim yılı olacağını belirtti.

Protokolün, meslek liselerinin istihdamı, atölyelerin güçlendirilmesi, işbirliği anlamında çalışmaları içerdiğini belirten Oğuz, " Bu işbirliği artarak devam edecektir. 60 adet protokol ile okullarımızın neferi, hamisi gibi her gün gelin, her hafta gelin. En az bizim gibi okullarımızın atölyelerinde, iş birliği protokolleri yapalım, bu çocuklarımızın geleceğine ışık tutalım. İşte bu sebeple mesleki eğitim diyoruz. 2018 yılı mesleki eğitimin gelişim ve değişim yılı olarak ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iş adamları ile 'Okul Sektör İşbirliği Protokolleri' imza töreni gerçekleştirildi.

Törene, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA