Boşnaklardan Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Türkiye'de yaşayan Boşnakların kurduğu 24 sivil toplum kuruluşu bildiri yayımladı.

Türkiye'de yaşayan Boşnakların kurduğu 24 sivil toplum kuruluşu, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

STK başkanlarının imzası ile yayımlanan basın açıklamasında harekatın dünyanın gündemine oturduğu belirtildi.

Açıklamada dış mihrakların kirli emellerine hizmet eden terör örgütlerine darbe vuran ve bölgenin güvenliğini sağlayan bu operasyonun manipüle edildiği ifade edilerek, kirli kampanyanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin meşru ve hukuki operasyonunu baltalamayı amaçladığı kaydedildi.

Yasal zeminde de vicdanlarda da haklı bu mücadelenin sonuna kadar destekçisi oldukları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizler, vatan ve bayrak sevdalısı Rumelililer, Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne, sınırları dahilinde ve sınır ötesinde tehdit oluşturabilecek tüm oluşumlara karşı yapılacak tüm operasyonları destekliyoruz.Bizler, asla savaş ve şiddet yanlısı bir toplum değiliz. Bizler kan ve gözyaşı yanlısı insanlar değiliz. Bizler, Bosna'da, Sancak'ta, Makedonya'da, Bulgaristan'da, Kosova'da ve bütün Balkanlar'da yaşanan onlarca soykırımın, katliamın kurbanları, meşru müdafaanın ne demek olduğunu en iyi bilenleriz.

Ancak Suriye'de yıllardır akan göz yaşının ve kanayan yaraların son bulması, Türk milletinin ve bölge coğrafyasının huzur ve sükunu için yapılacak operasyonların da bayraktarıyız. Bu vatan, bu bayrak ve bu güzel insanlar için canımızı vermekten bir an olsun tereddüt etmeyiz."

Metini imzalayan sivil toplum kuruluşları arasında Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, Bosna Hersek Dostları Vakfı, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Batı Trakya Eğitim ve Kültür Vakfı, Sancak Dostları Vakfı, Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği yer aldı.
Kaynak: AA