Başkan Memiş 2018 İçin Müjdeler Verdi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni hizmet merkezini ziyaret etti.

Başkan Memiş 2018 İçin Müjdeler Verdi
Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni hizmet merkezini ziyaret eden Başkan Memiş, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyarette 2017 yılında Bayburt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Memiş 2018 yılında tamamlanacak ve hayata geçecek olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Memiş, Bayburt Belediyesine Türkiye genelinde ödül kazandıran Güneş Enerjisi Projesi, tamamlanan altyapı-üstyapı çalışmaları, Kaleardı Şehir Parkı Projesi, Saray Bahçesi Projesi, Kapalı Otopark Projeleri, Saklı Cennet, Tarım Yerleşkesi, Aile Yaşam Merkezi, Şehit Osman Şehitlik Projesi, Isıtmalı Dolmuş Durakları ve diğer projeleri hakkında bilgi verdi.

Suriye sınırında oynanan oyunları bozmak için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıyla sonuçlanmasını dileyen Başkan Memiş, “4’üncü gününü tamamlamakta olan Afrin operasyonunda ordumuzun başarılı olması için Rabbimden yardım talep ediyorum. Sınırlarımızın güvenliğinin tesisi adına ve güney sınırlarımızda muhtemel bir terör saldırıları koridorunun oluşumunu engelleme adına bu hareketi başlatan kararlığıyla, dirayetiyle, milli duruşuyla dünya lideri olduğunu bir kez daha ispat etmiş olan Cumhurbaşkanımıza selamlarımızı Bayburt’tan arz ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın şahsında bu hareketin içerisinde olan bütün Mehmetlere, kuvvet komutanlarımıza, Genel Kurmay Başkanımıza saygılarımı arz etmek istiyorum. Rabbim ordumuzu muvaffak etsin” dedi.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni hizmet merkezinin hayırlı olması temennisinde bulunan Memiş, “Cemiyetimizin bundan sonra faaliyetlerini bu kadar nezih, bu kadar güzel bir ortamda faaliyetlerini sürdürecek olması Bayburt Belediyesi Başkanı olarak beni onurlandırıyor. İnşallah bu mekân sizlere hayırlı olur, bu nezih mekânda daha çok güzel hizmetlere imza atarsınız, atacağınıza da inanıyorum” diye konuştu.

Tamamlanan alt yapı çalışmalarından üst yapı çalışmalarına, hizmete sunulan tesislerden yapımı devam eden projelere birçok belediye çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı Memiş şöyle devam etti:

“Proje aşamasında olan çalışmalarımız var, bunlar da 2018 ve 2019 yılında tamamlanacak olan çalışmalardır. Kaldırım çalışmalarımız yüzde 80 seviyesinde tamamlandı. Yollarımız yüzde 55 seviyesinde tamamlandı. Yol ve kaldırım çalışmalarımızın ikinci etap projemiz hazır, bunu da inşallah 2018 yılında tamamlayacağız. Veli Şaban Mahallesi’nde çok katlı kapalı otopark projemiz var. Buda iş merkezi ve altı otopark şeklinde olacak. Sokak Sağlıklaştırması projemiz var. Bunun ihaleleri imzalandı. Kapalı Halk Pazarı projemiz var. Yeni Sanayi Sitesi yanında Ticaret Merkezi projemiz var. Bu inşaat malzemeleri başta olmak üzere benzeri ticaretle uğraşanlar için olacak. Kentsel Dönüşümü inşallah Bayburt’ta yaptıracağız. Bunun yapılması gerekiyor. Eski Sanayi bölgesi birinci ve en temel problem. İkinci olarak Zahit, Veysel ve Karasakal mahallelerimizde çok katlı olmayan, iyi bir mimariyle, bütün evlerin Çoruh’u göreceği şekilde bir Kentsel Dönüşüm olmalı. Son olarak da en önemli ve özel teşekkürümüzü de Cumhurbaşkanımıza sunuyorum. Bu hizmetlerin hayat bulmasında son derece payı var. Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün akademisyenlere, işadamlarına, siyasilerine yönelik bir olan ‘Unutmayın Bayburt Türkiye’dir’ ifadesi son derece önemli bir şey. 2011 yılında Bayburt’un ikici milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’dır demesi son derece önemlidir.”

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise, Başkan Memiş’le meclis üyelerine ziyaretlerinden ve Bayburt’ta gerçekleştirdikleri önemli hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Toplantının devamında Belediye Başkanı Mete Memiş, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Kaynak: İHA