Aslanpalı Kadınlar El Becerilerini Ekonomiye Dönüştürüyor

Aslanapa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kursiyerleri öğrendiklerini beceriye, becerilerini de ekonomiye dönüştürmeye devam ediyor.

Aslanpalı Kadınlar El Becerilerini Ekonomiye Dönüştürüyor
Aslanapa Halk Eğitim müdürü Aziz Kılıçarslan, yaptığı açıklamada, ’’Merkezimiz tarafından onlarca değişik branşta açılan mesleki ve teknik kurslarda yeni beceriler kazanan kursiyerlerimiz bu becerilerini kazanca çeviriyorlar’’ dedi.

Kılıçarslan ’’Bazı kursiyerlerimiz bu kurslardan aldıkları belgelerle teşvik ve hibe kredilere başvururken bazı kursiyerlerimizde çeşitli iş kollarında istihdam ediliyorlar. Genelde genç kızlarımızın ve ev hanımlarımızın teveccüh gösterdiği çini, nakış, giyim, iğne oyası ve keçe yapımı kurslarımızda, kursiyerlerimiz ürettikleri ürünlerini satarak ya da sipariş ürün yaparak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Usta Öğreticimiz Münevver Çankaya tarafından yürütülen Keçe Yapımı kursunda oldukça farklı ürünler ortaya çıkıyor. Bu ürünler sayesinde para kazanmanın ve kendi ihtiyaçlarını, evinin ihtiyaçlarını karşılayabilmenin mutluluğunu yaşayan bir kursiyerimiz kazandığı paralarla aldığı çeyrek altını kendisine takıp hocasıyla birlikte poz verdi ve bu kareyi de bizlerle paylaştı. Kursiyerimizi ve hocamız Münevver Hanımı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz’’ diye konuştu.

(YD-EFE)
Kaynak: İHA