Arnavutköylü Kadınlardan Afrin'deki Mehmetçik'e Destek

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen sergide Osmanlı döneminde varolan kültürel miraslar görücüye çıktı. Sergi Kapsamında kadınlar, Afri’ne yönelik operasyonda görev yapan Mehmetçik için atkı, bere gibi ihtiyaç malzmeleri topladı.

Arnavutköylü Kadınlardan Afrin'deki Mehmetçik'e Destek
Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Osmanlı Devleti’nin 719’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Geleneksel Lezzetlerimiz’ adlı sergi açıldı. Arnavutköy Belediyesi Taşoluk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide cam sanatından, ebru sanatına, kurdele nakışından iğne oyasına, kış çaylarından Türk kahvesine, seramik sanatından resim sergisine birbirinden farklı onlarca etkinlik ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca sergide Afrin’deki askerler için de kadınlar tarafından çeşitli yardımlar da toplandı. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da etkinliğe katılarak sergiyi gezdi.

"Unutulmaya yüz tutmuş el emeği ürünlerin ortaya çıkmasına vesile oluyoruz"

Sergiyi gezen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Şu an hem geleneksel lezzetlerimiz hem de el emeği göz nuru birtakım geçmişi yansıtacak olan ürünlerin hatırlanması, yeniden ihya edilmesi maksadıyla yapılmış olan bir etkinlikteyiz. Geçen yıl da aynı şekilde bu çalışmayı yapmıştık. Burada Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizin vermiş olduğu kurslarımız var. Bu kurslarımızda hem geleneksel lezzetlerimiz tanıtıyoruz hem de unutulmaya yüz tutmuş birtakım el örgüsü gibi, cam işçiliği gibi, ahşap işçiliği gibi el emeği ürünlerin ortaya çıkmasına vesile oluyoruz. Bu çalışma yürütülürken bir yandan da hanımefendiler Afrin’de çarpışan ve başarılı mücadele veren Mehmetçiklerimizi unutmamışlar. Hem buradaki ürünlerin satışından gelecek olan ürünlerin hem de onların orada manen güçlenmesini sağlayacak atkı gibi bere gibi hediyeler göndermek için bir uğraş içerisindeler. Bunu düşünmüş olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Afrin’deki Mehmetçikler için el işi ören kursiyerlerden Rabia Yaz, "Öğrencilerimiz, Mehmetçiklerimiz için atkı örüyorlar, bere örüyorlar. Kışın bu havada onlar nasıl bize katkıda bulunuyorlarsa biz de onlar için böyle katkıda bulunuyoruz. Bir nebzede olsa faydası olur inşallah. Bunun için çabalıyorlar. En başta başkanımıza, öğrencilerimize, herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sergiyi gezen 72 yaşındaki Hikmet Kaya, "Askerler için her şeyi yapmamız lazım. Onlara yardım için bu ürünlerden almamız lazım. Onlara canım feda. Keşke yanlarında olsam beni de götürseler. Ben de onlarla gider hizmet ederim, yemek yaparım onlara her şeyi yaparım. İnşallah zafer bizimle olsun" dedi.

Kaynak: İHA