Aksaray Malaklısı EMİTT Fuarı'na Damga Vurdu

Aksaray Belediyesi bu sene 22’ncisi gerçekleşen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. Standı ziyaret eden katılımcılar Aksaray yöresinde görülen Malaklı cinsi köpeklere yoğun ilgi gösterdi.

Aksaray Malaklısı EMİTT Fuarı'na Damga Vurdu
Aksaray Belediyesi, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda EMİTT yerini aldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerine yöresel lezzetlerini ve kültürel özelliklerini tanıtan Aksaray Belediyesi, Malaklı cinsi köpekleriyle fuarın en ilgi çeken standı oldu. Aksaray yöresine özgü Malaklı cinsi iri köpeklerin bulunduğu stant katılımcılardan yoğun ilgi gördü.Normalinden çok daha büyük olan Aksaray Malaklısını ilk defa gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

“Evliya Çelebi’nin Anadolu Aslanı dediği Malaklı köpeklerimizi fuara getirdik”

EMİTT Turizm Fuarında kenti tanıtan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Turizm fuarı bizim çok önemli, bu alanda Aksaray’ımızı her alanda tanıtıyoruz. Standımızın bir ucunda Evliya Çelebi’nin Anadolu Aslanı dediği erken gelişen köpeklerimiz var. Bu iki yaşında olmasına rağmen bu kadar büyük ve heybetli, Turizm Bakanlığımızın ören yerlerinde bekçi köpeği olarak kullandığı bir hayvanımız. Aynı zamanda standımızın diğer bölümünde Aksaray’ın güzelliklerini anlatıyoruz. Sadece merkez değil, Ihlarasından, Güzel Yurduna kadar birçok güzelliğimizi tanıttığımız gibi, sonuna doğru da yöresel tatlarımızı biz sunuyoruz. Dolayısıyla sayın bakanımızın açılışını yaptığı fuarda biz de Aksaray’ımızı temsil ediyoruz” dedi.



Aksaray Malaklısına vatandaşlardan yoğun ilgi

Normal Köpek boylarından büyük olanve Evliya Çelebi’nin Anadolu Aslanı diye tanıttığı Aksaray Malaklısını vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Seda keskin, “Hayvanları çok seviyorum, Kangal’a benzettim de durdum. Çok tatlılar, cana yakın insancıl, sakin bir köpek” diye konuştu.

Oğluna göstermek için fotoğraf çektirdiğini söyleyen Hasan Sevi, “Hayvanları çok seviyorum, hem oğluma da göstereyim. O yüzden fotoğraf çektirme ihtiyacı duydum. Aksaray’da görmüştüm ama çok yakından görmemiştim. Hayvan çiftliğinde görmüştüm, kaptan gibi maşallah” şeklinde konuştu.

Daha önce büyük bir köpek görmediğini söyleyen Gürsel Varlı ise, “Bundan daha fazla büyük bir köpek görmedim. Oğlum çok meraklı, kendisi de yetiştiriyoruz, özel terbiye de aldırıyor. Bu cinsi ilk defa gördüm, çok da güzel” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA