Adana'daki Cinayet

Kuzenini tabancayla vurarak öldüren şüpheli hakkında müebbet hapis istendi.

Adana’da tartıştığı kuzenini tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan şüpheli hakkında, müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yukarı Çiçekli Mahallesi'nde 19 Aralık 2017’de kuzeni Abdulkadir K'yi öldürüp cesedini bir sulama kanalına attıktan sonra polise teslim olan Mustafa Uğur K. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı zanlı hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 6. Ağır Ceza Makemesine gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede, amca çocukları olan tarafların olay günü İçel’e gitmek için anlaştıkları belirtilerek, cinayet anı şöyle anlatıldı:

"Mustafa Uğur ile Abdulkadir İçel’e araçlarıyla gitmek için yola çıktıklarında Mustafa daha önce yaptıkları hırsızlık olaylarını Abdulkadir’e anlattı. Daha önce tarlada malzemeleri çalınan Mustafa, kuzeni Abdulkadir’den şüphelenip tartışmaya başladı. Çıkan tartışma sonunda Mustafa, şoför koltuğunun altındaki tabancasını çıkartıp kuzenine ateş etti. Daha sonra, araç içinde ölen kuzenin cesedini Yukarı Çiçekli Mahallesi yakınlarındaki sulama kanalına attı. Olayı ailesine anlattıktan sonra polise teslim oldu."

İddianamede, sanığın suçunu itiraf ettiği de belirtildi.

Adana'da, 19 Aralık 2017'de akrabası Abdulkadir K'yi kazayla vurarak ölümüne neden olduğunu öne sürüp polise teslim olan ve ifadesinde, kuzenini tarlalarındaki malzemeleri çaldığı için vurduğunu itiraf eden Mustafa Uğur K. tutuklanmıştı.

Kaynak: AA