Vezirköprü'de Palyatif Bakım Merkezi Açılacak

Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Karakuş, Palyatif Bakım Merkezini açmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Gazetecilerle bir araya gelen Karakuş, yaptığı açıklamada, inşaatı yarım kalan yeni devlet hastanesinin ihalesinin mart ayında yapılacağını belirterek, mayıs ayında da inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Mevcut hastane içerisinde de iyileştirme çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Karakuş, Palyatif Bakım Merkezini açmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Bu merkez sayesinde, hastalığın son evresine gelen vatandaşlara hizmet vereceklerini ifade eden Karakuş, şunları kaydetti:

"Amacımız özellikle artık tamamen yatalak hale gelmiş, ailesinin düzenli olarak tedavisini yaptıramayacağı hastaları öncelikle buraya alıp, bakımlarını gerçekleştirmek. Palyatif Bakım Merkezimiz tedavi merkezinden daha çok bakım merkezi şeklinde ve hem aileyi hem de hastanın rehabilitasyonu şeklinde çalışacak."

Karakuş'a, Vezirköprü Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet Özata ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mine Şen de eşlik etti.

Kaynak: AA