Ürettikleriyle Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyorlar

Safranbolu'da kurslara katılan emekliler, meslek öğrenirken ürettikleriyle de ev ekonomisine katkı sağlıyor Emekli Pusat: 'Yedi yıl önce geldiğim kursta birçok el sanatı öğrendim, artık kendi ürünlerimi yaparak ev ekonomisine de katkı sağlıyorum'.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) bünyesinde açılan sanat kurslarına katılan emekliler, hem meslek öğrenirken hem de ürettikleriyle ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Emekli Merih Pusat (70), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce geldiği kursta birçok el sanatı öğrendiğini belirterek, "Yaklaşık 7 yıldır kurslara ara vermeden devam ediyorum. Bir çok el sanatı öğrendim. Ürettiğim sanat ürünleriyle de ev ekonomisine katkı sağlıyorum." dedi.

Boş durmaktansa bir el sanatı öğrenmeyi tercih ettiğini söyleyen Pusat, "İlk geldiğimizde neşteri bile tutmayı bilmiyorduk. Önce kesmeyi, boyamayı, ütülemeyi öğrendik. Ben uzun zamandır yapıyorum ama daha olmuş saymıyorum kendimi. Maddi yönde katkısı oldu. Sipariş alıyoruz, almayan olursa kendi evime asıyorum, mutlu oluyorum. Manevi yönden çok mutluyuz. Ben gece bile yatarken, sabah ne yapacağımı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Mutluluk arayan kişi buraya gelmeli"

Bir ay önce kursa başlayan Dursun Çolak ise, kızının sayesinde kursa başladığını ve bir hafta içerisinde öğrendiğini ifade etti.

Dikkat isteyen bir iş olduğunu, sadece yaptığı işe odaklandığını vurgulayan Çolak, şöyle konuştu:

"Her şeyi unutuyorsunuz, derdiniz tasanız kalmıyor. İnsan ne için yaşar? Mutlu olmak için yaşar. Kimileri mal, para ile mutlu olur, kimileri daha binalar, evler yaparak mutlu olur. Ama bunların mutlulukları geçicidir. Bir evin varsa bir daha istersin hiç mutlu olmaz o, sonu yoktur onun. Ama işte mutluluk buradadır. Mutluluk arayan kişi buraya gelmeli, burada çalışmalı. Emekliler için çok iyi. Keşke daha önce olsaydı. 20 senedir emekliyim, 20 senedir boşum. Evde insan bir azim, menzil olmayınca boşlukta kalıyor."

Rölyef kursu eğiticisi Saime Ceylani de, kursun 5 yıldır devam ettiğini söyledi.

İnsanların kursu bir terapi merkezi gibi gördüğünü ifade eden Ceylani, insanların dertlerinden, sıkıntılarından ve günlük problemlerinden uzaklaştığını belirtti.

Her yaştan kursiyerleri olduğunu aktaran Ceylani, "Gençlerimiz daha çok okuduğu için onların farklı dünyası var. Daha çok emekli ve belli bir yaş gurubu kursiyerimiz var. Zaman zaman 20-30 yaş arası öğrencilerimiz de oluyor. Çok sevilen, ciddi popüler bir kurs." diye konuştu.
Kaynak: AA