Uğur Mumcu, Ölümünün 25. Yılında Söke'de Anıldı

25 yıl önce Ankara’da evinin önünde düzenlenen bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu için Aydın’ın Söke ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Uğur Mumcu, Ölümünün 25. Yılında Söke'de Anıldı
Anma töreninde konuşan DİSK Söke Başkanı Cemal Poyraz, “Onu katledenler, bedenine kast etmenin ötesine geçemediler, geçemeyecekler. Uğur Mumcu’nun düşünceleri, uyarıları tüm Atatürkçü, devrimci, ilerici ve aydınların belleğinde dipdiri durmaktadır. Uğur Mumcu’da 24 Ocak 1993’te doğdu. Her 24 Ocak’ta doğmaya devam edecek. Karanlık güçlere karşı eşit, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu yolda canını veren Uğur Mumcu’yu ve ilkelerinden taviz vermedikleri için öldürülen bütün basın emekçilerini, bilim insanlarını ve aydınlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Makbule Erdoğan ve Cemal Şahin şiir okurken, katılımcılar tarafından Uğur Mumcu anıtına karanfiller bırakıldı.

Söke Uğur Mumcu Parkı’nda yapılan anma törenine; Söke Belediye Başkanı CHP’li Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, CHP İlçe yöneticileri, Eğitim-Sen, DİSK, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Alevi Kültür Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA