Uğur Mumcu, Ölüm Yıl Dönümünde Törenle Anıldı

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yıl dönümünde Eskişehir’de gerçekleştirilen törenle anıldı.

Uğur Mumcu, Ölüm Yıl Dönümünde Törenle Anıldı
Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Uğur Mumcu suikastinin faillerinin yakalanamadığını belirterek, “Hukukun üstün olduğu ülkelerde cinayetlerin faileri devlet tarafından yakalanır. Sorun çözülür. Nedenleri ortaya koyulur. Maalesef bu cinayetin failleri yakalanamamıştır. Cinayetin nedenlerini bizler çok iyi biliyoruz. Cinayetin uzantıları gün yüzüne çıkmış, ciddi anlamda bir kalkışmanın eşiğinde olan gerici güçlerdi. Zamanın iktidarları tarafından çözüm bulunamadı. O çözüm bulunsun diye, çözümü bulamayanları tarihe ibret olsun diye bu anıtı koyduk. Türkiye’de faili meçhul cinayetler aydınlanana kadar özellikle de Uğur Mumcu cinayeti aydınlana kadar bu araç burada duracak. Biz Eskişehir’de devrimci demokrat ve Atatürkçü güçler laik bir eğitim altında bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Uğur Mumcu’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan tüm aydınlara sabır diliyorum. Onun yolunda durmadan ve yılmadan mücadele edelim diyorum” şeklinde konuştu.

“Her zaman gönlümüzde olacaklar”

Törende konuşan bir diğer isim ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç oldu. 24 Ocak’ın Gaffar Okkan’ın da ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatan Başkan Ataç, şunları kaydetti:

“Bugün hem Gaffar Okkan’ı hem de Uğur Mumcu’yu anma günü. Biliyorsunuz bu hain darbeden sonra Gaffar Okkan’da Diyarbakır’da Atatürkçü polis kardeşimiz korumalarıyla birlikte orada katledilmiştir. Onlar bizim her zaman gönlümüzde olacaklar. Uğur Mumcu araştırmacı gazeteci olmak ile beraber ileriyi de gören bir gazeteciydi. Özellikle terör ve radikal islam üzerinde çok dururdu. Her konuşmasında ve yazısında bunlardan bahsederdi. Terörün daha çok dış kaynaklı olduğunu ifade ederdi. Türkiye bugünlere bu iki noktadan ötürü yıpranarak geldi. Uğur Mumcu bir de şunu söylerdi, ‘Beni silah ile öldüremezler. Benim çelik yelek ve silahla gezdiğimi bilirler. Beni ancak bomba öldürürler’ derdi. Uğur Mumcu büyük insandı. Yıllar önce söylediği her şey şimdi tek tek gerçek oluyor. Bizde 80 milyon bunu izleyerek hayatımıza devam ediyoruz. Mezarı ışıklar ile dolsun.”

Tören sonunda Uğur Mumcu anısına şiirler ve şarkılar okundu, beyaz güvercinler uçuruldu.
Kaynak: İHA