Uğur Mumcu Ayvalık'taki Evinin Önünde Anıldı

25 yıl önce Ankara’da evinin önünde düzenlenen bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu için Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki evinin önünde anma töreni düzenlendi.

Uğur Mumcu Ayvalık'taki Evinin Önünde Anıldı
25 yıl önce Ankara’da suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, Ali Çetinkaya Mahallesi’ndeki Tapu Kadastro Sitesi’nde bulunan evinin önünde düzenlenen törenle anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri Ömer Duran Yağar ile Gülcan Akkaş’ın Uğur Mumcu’yu anlatan sunumlarının ardından ilçenin genç şairlerinden Turgut Baygın, Mumcu’yu anlatan şiirler okudu. Daha sonra Uğur Mumcu’nun evinin balkonuna karanfiller bırakıldı.

"İyi ki Türkiye’nin Uğur Mumcu’su varmış"

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Uğur Mumcu’nun Türk tarihinin en önemli yazarlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Uğur Mumcu maalesef bizim en büyük kaybımızdır. Ama insanlar böyle değerleri aradan 25 yıl geçmesine rağmen unutmuyorlar. Ayvalık’ın yanı sıra Ankara’da ve Türkiye’nin her yerinde bugün Uğur Mumcu anılıyor. Uğur Mumcu, katledilmeden önce ne söylediyse, bugün o söylediklerinin hepsine birebir tanık oluyoruz. Türkiye’nin bağımsızlığı ve yaşadığı sıkıntılarla, geriye gidişin ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün yaşadığı tehditleri ta o günlerde görmüştü. Uğur Mumcu o gün ne demişse; bugün hepsi çıkıyor. Özellikle emperyalist güçlerin Türkiye üzerindeki baskıları ve ülkemizi birlik ve beraberliğine yönelik tehditleri yaşayacağımızı söylediğinde, bugün bunlara tanık olmamız bile Uğur Mumcu’nun öngörülerinde ne kadar haklı olduğunu net olarak ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Ayvalık’ta bir kez daha Uğur Mumcu’yu evinin önünde andıklarını belirten Başkan Gençer, “İyi ki Türkiye’nin Uğur Mumcu’su varmış” diye konuştu.

Uğur Mumcu’yu anma törenine Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, belediye meclis üyeleri, CHP, Vatan Partisi, Emek Partisi ilçe başkanları, ADD başta olmak üzere sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Mumcu’nun sevenleri katıldı.

Kaynak: İHA