Uğur Mumcu Anıtpark'ı Açıldı

Çankaya Belediyesi, ölümünün 25. yılında Uğur Mumcu’yu unutmadı. Ankara’nın en büyük parklarından biri olarak bilinen Çankaya Parkına ‘Uğur Mumcu’ ismi verilerek, açılışı Mumcu ailesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Uğur Mumcu Anıtpark'ı Açıldı
25 yıl önce aracına konan bomba ile düzenlenen suikastte yaşamını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25. yılında adı verilen parka yerleştirilen anıtın açılışı ile anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Mumcu ailesi duygulu anlar yaşadı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Uğur Mumcu ile beraber İsmail Cem’i, Gaffar Okan’ı, Mümtaz İdil’i ve Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan tüm askerlerimizi saygıyla anıyorum. Bu ülkede Atatürkçü olmak zordur. Antiemperyalist olmak zordur. Her koşulda Atatürk devrimlerini savunmak, tam bağımsız Türkiye’yi savunmak zordur. Yolsuzluğa karşı hakkı savunmak, sömürüye karşı halkı savunmak zordur. İşte Uğur Mumcu bütün bu zorlukların üstesinden gelen yiğit bir demokrat ve büyük bir Atatürkçüydü” dedi.



Uğur Mumcu hiçbir zaman yılmadı”

Mumcu’nun, bozuk düzenin her bir parçasıyla ayrı ayrı uğraştığını belirten Taşdelen, sözlerine şöyle devam etti:

“Yolsuzlukla, hırsızlıkla, mafyayla, terörle, bölücülükle ve kirlenmiş siyasetle tek başına mücadele etti. Hiçbir zaman yılmadı. Hiçbir zaman kalemini halkı için kullanmaktan çekinmedi. Halkı ve ülkesi için mücadele etmiş bir gazetecilik ve aydın damarının en büyük kahramanlarındandı. Uğur Mumcu, bizim sadece gazetecilik ve bir aydın yüreği anlamında değil, ideolojimizin oluşmasında da emeği olan çok büyük bir Cumhuriyet aydınıydı. Katledilişinin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen Türk halkı hiçbir zaman Uğur Mumcu’yu unutmadı ve unutmayacak. Biz de Çankaya Belediyesi olarak, Uğur Mumcu’yu unutmadığımızı ve asla unutmayacağımızı göstermek amacıyla bugün burada Çankaya Parkı olarak bildiğimiz parkımızın adını ‘Uğur Mumcu Parkı’ olarak değiştiriyoruz ve beraberinde çok güzel bir Uğur Mumcu Anıtını açıyoruz. Aynı gökyüzü altında birlikte yaşamanın bir direniş olduğunu bilerek, Nazım’ın şiirinden, Sabahattin Ali’nin öyküsünden, Uğur Mumcu’nun yazılarından ve kitaplarından ilham alarak, halk için, bağımsızlık için yaşamaya devam edeceğiz. Yaşasın Uğur Mumcular, yaşasın Mustafa Kemal’ler ve yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

“Babamın en çok sevdiği yazılarından bir tanesi, ‘Kır Çiçekleri’ yazısıydı”

Programda duygulu anlar yaşayan Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu ise, Çankaya’nın en büyük parkına, babası Uğur Mumcu ismini veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür etti. Uğur Mumcu ismi verilen parka çok yakın bir yerde oturduğunu belirten Özge Mumcu, 2 yaşında oğlunun olduğunu ve isminin Uğur Deniz olduğunu söyledi.

Mumcu, oğlu ile bu parka çok geldiğini ve artık ‘Uğur Mumcu Parkı’ olduğundan dolayı kendisi için çok daha önemli ve özel olduğunu belirtti.

Havanın soğuk olmasından dolayı vatandaşı çok bekletmek istemeyen Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu, “Babamın en çok sevdiği yazılarından bir tanesi, ‘Kır Çiçekleri’ yazısıydı” diyerek babasının ‘Kır Çiçekleri’ yazısını okuyarak konuşmasına son verdi.

Törene; Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’ya ‘Modern Heykeli’ hediye etti. Daha sonra hep birlikte gerçekleştirdikleri ‘Uğur Mumcu Anıtı’nın açılışından sonra tören son buldu.
Kaynak: İHA