Türkçe Öğretimi Uygulama Ve Araştırma Merkezi Açıldı

Akdeniz Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), düzenlenen törenle açıldı.

Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda düzenlenen açılış törenine, Antalya Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Ögke, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Güven, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, dilin önemine değinerek, "Şüphesiz dil, toplumu bir arada tutan, toplumların varlıklarını sürdürmelerini sağlayan en önemli araçlardan biridir. Dil yoksa bir milletten bahsetmek de asla mümkün değildir. Tarihte var olduğumuz gibi gelecekte de bir devlet ve millet olarak var olmak istiyorsak güçlü bir Türkçeye her zaman ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Türkçe'nin çok köklü ve zengin bir dil olduğunu belirten Ünal, şunları söyledi:

"Türkçenin araştırılması, uygulanması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması çalışmalarını çok önemsiyoruz. Açılışını yaptığımız Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi sayesinde bu alana önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Bizim için son derece önemli olan bu merkezin açılmasında emeği geçen tüm hocalarımıza, idari personelimize ve bu etkinliğimizin davetine icabet eden siz değerli katılımcılara çok teşekkür ederim."

Daha sonra yabancı öğrenciler, çeşitli gösteriler sundu.

Kaynak: AA