TÜGVA Başarılı Öğrencileri Umreye Gönderecek

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sakarya İl Temsilciliği, Gençlik Ruhunu Arıyor Projesi kapsamında başarılı öğrencileri umreye gönderecek.

TÜGVA Sakarya İl Temsilciliğinin Sakarya'daki lise öğrencilerine yönelik düzenlediği kitap okuma yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Gençlik Ruhunu Arıyor Projesi kapsamında Mustafa Kutlu'nun "Beyhude Ömrüm", Rasim Özdenören'in "Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler", Sezai Karakoç'un "İnsanlığın Dirilişi" ve Ali Fuat Başgil'in "Gençlerle Başbaşa" kitaplarını kapsayan yarışmada, 50 soruda ilk 6 dereceye giren öğrenciler umre ile ödüllendirildi.

TÜGVA İl Temsilcisi Muhammet Fatih Yahşi, törende yaptığı konuşmada, "Gençlik Ruhunu Arıyor” diyerek yola çıktıkları bu anlamlı çalışmada, ruhunu arayıp bulmanın iyi seçilmiş kitaplarla gerçekleşeceğine inandıklarını söyledi.

Projede her lise öğrencisinin okuması gereken kitaplardan dördünü proje için titiz bir çalışmayla tercih ettiklerini ifade eden Yahşi, şunları kaydetti:

"Okuma alışkanlığı ortaokul ve lisede elde edilen bir kazanımdır ve Türkiye Gençlik Vakfı olarak gençleri kitaplarla buluşturmaya çeşitli projelerle devam edeceğiz. Bu vesileyle projeyi kendileriyle paylaştığımız ilk günden beri yüksek bir heyecanla bizlere destek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre Hanımefendi’ye, Şube Müdürlerimize, İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz."

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de bugüne kadar yazılmış tüm başarı hikayelerinde muhakkak okuma alışkanlığının önemli rol aldığını, okumadan başarının gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

Projenin kendilerine sunulduğunda çok mutlu olduklarını ve büyük bir heyecanla üzerlerine düşen görevi titizlikle yerine getirdiklerini dile getiren Töre,"Bu işbirliğinden son derece mutluyuz, işbirliğimizin, güçbirliğimizin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Bu bir ekip işidir, ben bu vesileyle hem Milli Eğitim ekibimize hem de TÜGVA’nın değerli il yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.

Tören, öğrencilere ve katkı sağlayanlara plaket takdiminin ardından son buldu.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler yarın umreye uğurlanacak.

Kaynak: AA