Şırnak'ta 2018'İn İlk İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Şırnak’ta 2018 yılı 1’inci dönem il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı.

Şırnak'ta 2018'İn İlk İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
İl Özel İdare Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı Vali Mehmet Aktaş başkanlığında, Vali Yardımcısı Adem Ergül, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, DSİ, Karayolları, İller Bankası bölge temsilcileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kurum müdürlerin katılımı ile yapıldı. Toplantıda, devam eden yatırımlar ile 2018 yılında yapılması planlanan hizmetler ele alındı. Vali Mehmet Aktaş, “Türkiye’mizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden terör odaklarına karşı Suriye Afrin’de Türk silahlı kuvvetlerimizin yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunda görev alan bütün kahraman askerlerimize sizler adına rabbimden başarılar diliyorum. Galibiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Ve tez zamanda hedeflerine ulaşarak, inşallah geri dönerler diye temenni ediyoruz. Hem bu operasyonda hem de diğer terörle mücadele operasyonlarında şehit düşen vatan evlatlarına da Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralı ve gazilerimize de sağlık sıhhat diyoruz. Allah ülkemizin, milletimizin, birliğini ve beraberliğini daim kılsın. Allah hainleri kahır perişan etsin” dedi.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmaların koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla 2018 yılı birinci dönem il koordinasyon kurulu toplantısı için bir araya geldiğini belirten Vali Aktaş, şunları söyledi:

“Toplantının ana gündem maddesi, 2017 yılında Şırnak’ta gerçekleştirilen yatırımları Ocak ayı sonu itibariyle görüşmek, koordinasyonu gerektiren hususları tespit etmek, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesini yapmak olacaktır. Şırnak’ta 2017 yılı sonu itibariyle ulaşım sektöründe 38, tarım sektöründe 37, eğitim sektöründe 93, sağlık sektöründe 19, enerji sektöründe 14 ve diğer kamu hizmetlerinde 192 olmak üzere toplam 393 proje ve iş yürütüldü. Yürütülen bu 393 proje ve işin topla tutarı 3 milyar 934 milyon 311 bin TL olup, bu projelere önceki yıllarda 1 milyar 150 milyon 214 bin TL harcanmıştır. Projelerin 2017 yılı ödenekleri 1 milyar 7 milyon 258 bin TL’dir. Dönem sonuna kadar 727 milyon 723 bin TL harcanarak yüzde 72 oranında nakdi gerçekleştirme sağlanmıştır. 2017 yılında yürütülen 393 projenin 140’ı tamamlanmıştır ki bu oran yüzde 36’ya tekabül etmektedir. 141 proje üzerinde çalışmalar devam etmekte. 65 proje ve işin ihalesi beklenilmekte olup, 47 proje ve işe henüz başlanılamamıştır.”
Kaynak: İHA