Sakarya'daki Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Sakarya Valiliği: 'Hastalığın etkilerinin ortalama 1 ile 3 gün arasında ortaya çıkması nedeniyle hasta sayımız günden güne değişiklik göstermiştir. Etkilerin ortaya çıkmaya başladığı ilk gün 71 olan hasta sayımız geçen süreç içerisinde bugün itibarıyla 22 doktor, 86 yardımcı sağlık personeli, 160 diğer hastane personeli, 17 hasta, 24 refakatçi olmak üzere toplam 309'dur'

Sakarya Valiliği, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen gıda zehirlenmesi olayından, 309 kişinin etkilendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında gıda zehirlenmesi ile ilgili çıkan haberlerin İl Sağlık Müdürlüğünce incelendiği belirtildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen gıda zehirlenmesiyle ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, "Personellerimize, hasta ve refakatçilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor yaşanan bu üzücü olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, gıda zehirlenmelerine sebep olan bakterinin, vücuda girdikten sonra belli bir kuluçka süresini tamamlayarak belirti vermeye başladığı kaydedilerek, "Hastalığın etkilerinin ortalama 1 ile 3 gün arasında ortaya çıkması nedeniyle hasta sayımız günden güne değişiklik göstermiştir. Etkilerin ortaya çıkmaya başladığı ilk gün 71 olan hasta sayımız geçen süreç içerisinde bugün itibarıyla 22 doktor, 86 yardımcı sağlık personeli, 160 diğer hastane personeli, 17 hasta, 24 refakatçi olmak üzere toplam 309'dur." denildi.

Bugün itibarıyla 4 yardımcı sağlık personeli, 8 diğer hastane personeli olmak üzere 12 hastanın yatarak tedavi gördüğü aktarılan açıklamada, hastaların yapılan kontrollerinde genel durumlarının iyi olduğunun tespit edildiği, çoğunun taburcu olacak duruma geldikleri belirtildi.

Kaynak: AA