Kırşehir'de Yarıyıl Tatilinde Okullar İlaçlanıyor

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin okullarda ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışması yaptığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında ilaçlama faaliyeti planlandığı ifade edildi.

Bir çok okulda çalışmanın tamamlandığı vurgulanan açıklamada, sınıflar, tuvaletler ve umumi alanlardaki zararlılara karşı ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirildiği dile getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çocukların daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim görmesine önem verdiklerin aktardı.

İlaçlama çalışması için yarıyıl tatilini fırsat bildiklerine işaret eden Bahçeci, şunları kaydetti:

"Daha sağlıklı ve hijyenik şartların sağlanması için il sınırları içinde bulunan tüm okullarda, ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırşehir sınırları içerisinde yer alan ilköğretim ve liselerde yarıyıl tatili süresince haşarata karşı ilaçlama çalışması yapılıyor. Okullarda sınıflar, spor salonları, kütüphane, kantin ile idare odaların ilaçlanmaktadır. Veteriner Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimiz, böceklere karşı kış dönemi çalışmalarını, hem larva hem de ergin ve yetişkin dönemlerde etkin şekilde sürdürmektedir."

Kaynak: AA