İzmir Barosu Mumcu Ve Okkan'ı Andı

İzmir Baro Başkanı Özcan: 'Uğur Mumcu da, Gaffar Okkan da yaptıkları çalışmalarla 'hainliğin odak noktasını' kendilerine hedef seçmişlerdi'.

İzmir Barosu, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun bombalı suikastle öldürülmesinin 25. yılı ile eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın şehit edilmesinin 17. yılı nedeniyle anma programı düzenledi.

İzmir Adliyesindeki baro biriminde gerçekleştirilen programda konuşan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, bu ülkenin nice aydın ve vatansever evladını hain pusularda, terör tuzaklarında kaybettiğini belirterek, bugün o hain pusuda hayatını kaybeden, yüreği vatan sevgisiyle çarpan iki yurtseveri anmak üzere toplandıklarını söyledi.

Bir aydınlanma neferi, örnek bir hukukçu, bir gazeteci olarak yıllarca haksızlık ve yolsuzlukların üzerine giden Mumcu'nun Atatürk ilkeleri, laik ve demokratik bir Türkiye'nin yılmaz savunucusu olduğunu belirten Özcan, Mumcu'nun kalemini satmadan, vatanına, milletine ihanet etmeden, varlık sahibi olmadan cumhuriyetin varlığını sürdürmesini tercih ettiğini dile getirdi.

Özcan, ülkesi için canını ortaya koyan Okkan'ın ise faili meçhul cinayetlerin arttığı, halkla devletin arasının açıldığı dönemlerde Diyarbakır'a emniyet müdürü olarak atandığını hatırlatarak, halkla emniyet güçlerinin göz göze bile gelemediği dönemde yaptıklarıyla göz dolduran Okkan'ın, cenaze töreninde Diyarbakırlı esnafın kepenk kapattığını ve gözyaşı döktüğünü vurguladı.

Görev süresi boyunca insanların polise bakış açısını değiştiren ve Diyarbakır halkının gönlünü fetheden Okkan'ın, araya mesafe koymadan halkı anlamayı tercih ettiğini aktaran Özcan, "Uğur Mumcu da, Gaffar Okkan da yaptıkları çalışmalarla 'hainliğin odak noktasını' kendilerine hedef seçmişlerdi. Mumcu, PKK'nın kuruluş sürecini, terör örgütlerini ve bağlantılarını incelerken, Okkan terör örgütlerine karşı mücadele ediyordu. Her ikisinin de ortak amacı ülkemizin üzerinde oynanmak istenen büyük kumpası ortaya çıkartmaktı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA