İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), GTO Üyelerini Bilgilendirdi

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), “Yenilikçi İşletmeler” ve “Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması” mali destek programları ile ilgili Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerini bilgilendirdi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), GTO Üyelerini Bilgilendirdi
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), 2018 yılında teklif çağrısına çıkacağı toplam 9 milyon lira bütçeli “Yenilikçi İşletmeler” ve “Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması” mali destek programları ile ilgili Gaziantep Ticaret Odası üyelerini bilgilendirdi. Mali destekleri doğru ve etkin aktarabilmek ve desteklerden faydalananların sayısını attırmak amacıyla Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İKA işbirliği ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında katılımcılara her iki programın detayları hakkında bilgi verildi.

"Değişim ve yenilenme başarmanın anahtarı olacak”

KOBİ’ler ve işletmeler için İpekyolu Kalkınma Ajansı “Yenilikçi İşletmeler” ve “Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması” 2018 yılı proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, küreselleşme ile birlikte şirket ve işletmelerin yoğun bir rekabetle karşı karşıya kaldığını, günümüzün değişen dünyasında farklı düşünmenin kazanmak için tek yol olduğunu söyledi.



Ticari faaliyetler açısından sınırların ortadan kalktığı bir dönem yaşandığını, aynı alanda faaliyet gösteren yüzlerce şirketin uluslararası pazarda kıyasıya rekabet ettiğine dikkat çeken GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güllüoğlu, “Küreselleşme ve beraberinde gelen sınırların ortadan kalkması durumu, hangi üretim alanında olursa olsun şirketleri yoğun bir rekabetle karşı karşıya bırakıyor. Artık sadece yerel pazarlardaki rakiplerimizle değil dünyanın onlarca ülkesindeki rakiplerimizle karşı karşıya bulunuyoruz. Bu durum şirketler üzerinde baskı oluşturduğu gibi teknolojideki hızlı gelişimin de en büyük destekçisi. Böylesi bir ortam farklılaşma, öne çıkma, marka oluşturma ve pazar payını arttırmanın yanında şirketleri değişime ve yeniliğe açık hâle getiriyor. Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyonla ileri teknoloji içeren, katma değerli ürünler üreterek uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü daha üst seviyelere çıkartmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için hepimize önemli görevler düşüyor. Mevcut üretim modellerinin yanında ileri teknoloji üretim metotları geliştirmeliyiz. Değişimi ve yenilenmeyi başarabilen gelecekte de başarılı olacak. Bunun için kendimizi yenilemeliyiz” şeklinde konuştu.

GTO ve İKA tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan İKA Uzmanı Abdülmenap Ertaş, iki destek programı ile ilgili sunum yaparak katılımcıların sorularını cevaplandırdı.
Kaynak: İHA