İDSB'den Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, "Zeytin Dalı Harekatı"na destek vererek, "Hiçbir ülke göz göre göre kendi aleyhine kurgulanan böyle bir sinsi planın kendisini vurmasını oturduğu yerde bekleyemez ve bu tehlikeli terör koridoruna karşı sessiz kalamaz" açıklamasını yaptı.

Kurt, yazılı açıklamasında, Türkiye sınırına mevzilenen terör örgütü uzantılarının müttefik çevrelerce desteklenmesinin kabul edilebilir olmadığı belirtilerek, "Türkiye'nin para ile satın almak istediği halde alamadığı modern silahlar da dahil olmak üzere, bir terör örgütünün bir orduyu donatacak şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak ABD tarafından silahlandırılması, stratejik ortaklık kavramı ile ne ölçüde bağdaşabilir?" ifadelerini kullandı.

NATO'da beraber olunan müttefik diğer ülkelerin Türkiye'nin işbirliği talebine ve sorunu çözmeye yönelik tekliflerine sessiz kalmalarının düşündürücü olduğunu kaydeden Kurt, Türkiye'ye karşı oynanan oyunun bozulması gerektiği kaydedildi.

Kurt, şunları kaydetti:

"Hiçbir ülke göz göre göre kendi aleyhine kurgulanan böyle bir sinsi planın kendisini vurmasını oturduğu yerde bekleyemez ve bu tehlikeli terör koridoruna karşı sessiz kalamaz. Böyle bir konjonktürde devletimiz, kendisi karşısında oluşturulmaya çalışılan bu sinsi oluşumu durdurmak amacıyla uluslararası hukuktan kaynaklanan en doğal hakkı olarak kendi sınırlarını koruma hususunda harekete geçmiş, Zeytin Dalı Harekatı barışı vurgulayarak bölgeyi terörden temizlemek, gerek bataklığı yerinde kurutmak, gerekse kendi sınırları içinde huzuru temin etmek amacıyla sınır ötesi harekata girişmiştir. Coğrafyamızda bunca dökülen kan ve gözyaşı ortamında milyonlarca kardeşimizin yerinden yurdundan olduğu bu olaylar, İslam dünyasının birbirini tanımaya, birlikte sürdürülebilir projeler geliştirmeye, kendi bahçesine sahip çıkmaya, kendi geleceğini kendi tayin etmeye ne kadar muhtaç, ne kadar mecbur olduğunu bir kere daha göstermektedir. Bu eksende 65 ülkede 340 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği olarak Türkiye’nin uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirdiği bu operasyondaki haklılığının tartışılmaz olduğuna inanıyor ve kalıcı barışı gerçekleştirmek ve müfsitleri def etmek amacıyla başlatılan bu temizlik harekatında Türk Ordusu’nu muzaffer kılmasını Allah’tan niyaz ediyoruz."

Kaynak: AA