Gazilerden Afrin Operasyonuna Katılan Askere Destek Yürüyüşü

Tokatlı gaziler Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatına katılan askerler için destek yürüyüşü düzenledi.

Gazilerden Afrin Operasyonuna Katılan Askere Destek Yürüyüşü
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik harekatına Tokat’ta gaziler de destek verdi. Taşhan önünde başlayan yürüyüşe gazilerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da destek verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan gaziler, ’Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları atarak tekbir getirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüşte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Soğukpınar Mahallesi Muhtarı Rasim Yılmaz, kendi yazdığı "Afrin" şiirini okudu.

Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi Başkanı Bilal Özmen ise konuşmasında gaziler olarak silahlarını alıp cepheye gitmeye hazır olduklarını söyledi.

Onbeşliler diyarı Tokat’tan ’Ya İstiklal, Ya ölüm’ diye haykırdıklarını ifade eden Başkan Özmen, "Afrin’de savaşan askerlerimize destek amaçlı olarak yürüyoruz. Silahlarımızı versinler bizlerde Afrin’e gitmek istiyoruz. Savaşmaya hazırız" dedi.



Şehit babası: "Vatan bizim 3 oğlum var, bu vatan için canlarını feda etsinler"

1997 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde vatani görevini yapmaktayken şehit olan Mustafa Yıldırım’ın babası Hüseyin Yıldırım da Afrin’de düzenlenen harekata destek verdi. 3 oğlu daha olduğunu ifade eden Yıldırım, "Yavrumu hiç unutmadım kalbimde yaşıyor. Vatan bizim 3 oğlum var, bu vatan için canlarını feda etsinler. Bu vatan olmaz ise biz nerede yaşayacağız. Cenab-ı Allah’tan askerlerimizin ayağına taş dokundurmadan operasyonun bitmesini istiyorum. Şehidimiz olmasın diye Allah’a dua ediyoruz. Şehit geldiğinde yüreğimin başı yanıyor. Ateş düştüğü yeri yakar" diye konuştu.

Kaynak: İHA