Ereğli'den Kısa Kısa

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçedeki eğitim yatırımlarının bu yıl da devam edeceğini bildirdi.

Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl ilçe genelinde tekli eğitim öğretime geçileceğini belirterek, "Bu doğrultuda çalışmalarımızı büyük bir titizlik ile sürdürüyoruz." dedi.

İlçe merkezindeki 24 derslikli anadolu lisesinin ihalesinin yapıldığını ve yer tahsisinin gerçekleştirildiğini aktaran Çakır, Atatürk Ortaokulu'nun güçlendirilmesi için gerekli incelemelerin tamamlandığını ve 2 hafta içerisinde resmi imzaların atılacağını söyledi.

Çakır, projelere katkısından dolayı partisinin Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'na teşekkür etti.

-Muhtarlar için ihbar hattı kuruldu

Ereğli Belediyesi tarafından Whatsapp Muhtar İhbar Hattının oluşturulduğu bildirildi.

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallelerdeki sorun ve isteklerin hızlı çözüme kavuşturulması için muhtar ihbar hattını kurduklarını söyledi.

İlçeye bağlı 31 mahallenin muhtarının, Whatsapp ihbar hattına dahil edildiğini anlatan Dursun, "Mahalle muhtarlarımızın dahil olduğu ihbar hattı faaliyete başlamıştır. Bu grup, muhtarlarımızdan gelen bilgilerin görüşülmesi, değerlendirilmesi, tedbir alınması, çözümlenmesi gereken her türlü problemin ve olumsuzluğun tespiti, iletişimin daha hızlı olabilmesi ve sorunların kısa sürede çözülebilmesi için kurulmuştur." diye konuştu.

-"Halkla Buluşma ve Güvenlik" toplantısı

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu başkanlığında "Halkla Buluşma ve Güvenlik" toplantısı düzenlendi.

Hamzafakıhlı Mahallesi'ndeki Tat Metal Camisi toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, İlçe Emniyet Müdür Vekili Cengizhan Zengin, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Kormaz, kurum amirleri, daire müdürleri, mahalle sakinleri katıldı.

Kaymakam Madenoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarına devam edebilmeleri için üzerilerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çabaladıklarını söyledi.

Vatandaşların sorunlarını dinledikleri halk ve güvenlik toplantılarının önemine değinen Madenoğlu, "Devletimizin imkanlarını hızlı ve adaletli bir şekilde yerlerine ulaştırmak çabasındayız. Halkımızın da bizlere gösterdiği desteğe teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA