Edirne'de Hayvancılık Semineri

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alkan: 'Hayvancılığı isteyerek, benimseyerek, ciddi alarak ve hayvanlarımızı gözleyerek yapmalıyız'

Edirne'de hayvancılık semineri düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Alkan, Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen seminerde, üreticilere hayvan sağlığı ve buzağı hastalıklarında koruyucu önlemler hakkında bilgi verdi.

Hayvancılığı, iki sütun üzerindeki bir binaya benzeten Alkan, "Bu sütunlardan biri beslenme, doğru beslenmedir. Diğeri de üremedir. Büyük bir çoğunluğumuz iyi beslenme ile fazla beslenmeyi karıştırıyoruz. Buna dikkat etmemiz gerekir. Hayvancılığı isteyerek, benimseyerek, ciddi alarak ve hayvanlarımızı gözleyerek yapmalıyız. Tabi ki bunu veterinerlerimizle işbirliği içinde yapmamız gerekiyor" dedi.

İneklerde sağlıklı üremenin püf noktalarını anlatan Alkan, üreme, suni tohumlama ve ekonomik kayıplarına değindi.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Ömür Koçak da hayvancılıkta kayıplara neden olan faktörleri ve alınması gereken tedbirleri anlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Atilla Beyazıt ise hayvanları hastalıklardan korumak için aşılama, eğitim ve koruyucu hekimlik çalışmalarına verdikleri önemi vurgulayarak, bölgede tarım ve hayvancılığı daha iyi bir noktaya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA