Eczacılardan Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Daş'a Ziyaret

Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Daş: 'Şehir Hastanesinin doluluk oranı yüzde 90’ların üzerinde seyrediyor'.

Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, şehir hastanesinin doluluk oranının yüzde 90'ın üzerinde seyrettiğini bildirdi.

Eczacılar Odasından yapılan açıklamaya göre, Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ersun Özkan, Genel Sekreter Mürsel Yalbuzdağ ve eczacılarla Başhekim Daş’ı makamında ziyaret etti.

Daş, ziyaretten yaptığı açıklamada, şehir hastanesinin hizmet kalitesini daha da arttırmak istediklerini belirtti.

Adana Şehir Hastanesi olarak sağlık alanında dünya standartlarının üzerinde sağlık hizmeti sunarak marka olmayı hedeflediklerini aktaran Daş, "Eczacılarla aynı camianın içerisindeyiz. Hepimiz vatandaşlarımızın sağlık sorununu ortadan kaldırma şiarıyla çalışıyoruz. Hastanemizin sadece hastane, hekim, hemşire değil, ilaç boyutu da var. Şehir hastanemizin doluluk oranı yüzde 90’ların üzerinde seyrediyor. Günde 8 bin, acil servisimizde bin 500 hasta muayene oluyor. Taburcu olan 500-600 hastayı da düşünürsek, ortalama günde yaklaşık 11 bin hastaya hizmet veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

-"Şehir hastanesi modeli olması gereken bir model"

Daş, hastaneden taburcu olan hastaların tedavilerini sürdürmek için ilaca ihtiyaç duyduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Vatandaşın güvenli ilaca hızlı ve kolay ulaşımı eczanelerimiz tarafından sağlandığını düşünürsek eczacılarımızı kendimize ortak bir süreç olarak görüyoruz. Eczacı odamızla işbirliğimizi her türlü sürdürürüz. Bu birliktelik bizleri memnun eder. Başlayacak olan sağlık turizmi ile sadece yurt içinden değil, yurt dışından da hasta kabulüne başlayacağız. Bu anlamda da hazırlıklarımız sürüyor. Şehir hastanesi modeli olması gereken bir model. Çağ değiştiği gibi sağlık sistemleri de değişti. Modern ve doğru yaklaşımlarla yeni işler yapılıyor. Biz de tüm klinik süreçlerimizi yeniliyoruz."

Özkan da amaçlarının kent dinamikleri ile bir araya gelerek, sağlık ve eczacılık alanlarında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak olduğunu bildirdi.

Şehir hastanesi kampüs alanı içerisinde eczane açılmasına da değinen Özkan, "Şehir hastanesi kampüs alanı içerisine mevzuata aykırı bir şekilde açılacak eczaneler şehirde bulunan birçok eczaneyi olumsuz etkileyeceği gibi kamu zararına neden olacak, etik olmayan yeni sorunlar getirecektir. Bu sebeplerle buralara eczane açılmaması gerekmektedir. ADEO olarak gerek üyelerimizin sorunlarına bakışımızda gerekse kent ve ülke menfaati olduğunda çözüm odaklı çalışmaktayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA