Cankurtaran Tüneli Şubat Ayında Hizmete Giriyor

Yıllardır açılması beklenen ve açılması yılan hikayesine dönen Hopa-Borçka arasında yapımı devam eden Cankurtaran Tüneli’nin bu ay sonuna kadar yapımının tamamlanıp Şubat ayında ulaşıma açılacağı belirtildi.

Cankurtaran Tüneli Şubat Ayında Hizmete Giriyor
Artvin’de 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Artvin Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Ömer Doğanay başkanlığında yapılan toplantıda yatırımlar noktasında 2017 yılının değerlendirilmesi yapılarak devam eden ve yeni başlanacak projeler hakkında kurum müdürleri sunum yaptı. Artvin’de 2017’de yürütülen 235 proje için tahsis edilen 883 milyon liranın 724 milyon lirasının harcandığını dile getiren Vali Doğanay, bu bütçeden en büyük payı yüzde 36 ile baraj ve HES’lerin, yüzde 24 ile il ve devlet kara yollarının, yüzde 7,2 ile de milli eğitim yatırımlarının aldığını dile getirdi.

Vali Doğanay, “Artvin’de devlet yatırımları için 2017’de 724 milyon lira harcandı. 235 projeden 98 adedi tamamlandı. 116 proje ise 2018’e devretti. 17 proje ihale aşamasında, 4 adet projeye ise başlanmadı. KÖYDES kapsamında da 2005-2017 yılları arasında 254 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenek ile köylerin başta yol ve içme suyu olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 2 bin 675 proje uygulanmaya alınarak tamamlanmıştır” dedi.



Cankurtaran Tüneli

Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş da Artvin’de Karayolları tarafından 2 milyar 389 milyon lira tutarında 16 proje yürütüldüğünü söyledi.

Bayramçavuş bu projeler arasındaki en önemli projenin Cankurtaran Tüneli projesi olduğunu belirterek projede sona gelindiğinin müjdesini verdi. Yıllardır açılması beklenen ve açılması yılan hikayesine dönen, Hopa-Borçka arasında yapımı devam eden Cankurtaran Tüneli’nin bu ay sonuna kadar yapımının tamamlanıp trafiğe açılacağını dile getiren Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş " Cankurtaran Tüneli vasıtasıyla 36 kilometrelik yol 24 kilometreye düşüyor ve yol sürekli açık alacak. Bunun için önemli. Bunlar çok büyük projeler. Devletimiz bunları yapıyor ve ortaya koyuyor. Cankurtaran Tüneli de inşallah Şubat’ta hizmete girecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA