Beytüşşebap'ta Kar Esareti

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı hayatı felç etti. İlçede, belediye, karayolları ve özel idare ekipleri, karla mücadele çalışması başlattı.

Beytüşşebap'ta Kar Esareti
Beytüşşebap’ta dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşların çoğu evlerinden çıkmazken, özellikle sürücüler rampalarda zor anlar yaşadı. Belediye, karayolları ve özel idare ekipleri, karla mücadele çalışmaları başlattı. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Şener, “İlçemizde kar yağışı her tarafı beyazlara bürüdü. Kış ayları öncesi bizde önlemimizi almıştık. Hem belediye, hem de özel idareye bağlı personel ve iş makinalarımızla hazırdık. Köylerin yolları bir bir açılıyor. Kapalı köy yolumuz yok şimdilik. Belediye ekipleri de ilçe merkezindeki kar yığınlarını temizliyor. Ayrıca karayolları ekipleri Şırnak-Beytüşşebap yolunu açık tutmak için gece gündüz nöbette” dedi.

Vatandaşlardan Muğdat Ataman ise, “Şartlar biraz zorluyor, karlı havada çalışmak zor oluyor. Dün akşamdan beri gelen karı temizliyoruz. Yaklaşık 15-20 santimetre kar yağdı” diye konuştu.

Kaynak: İHA