Başkan Yaktı, Hendek Ve Çukur Siyasetini Değerlendirdi

AK Parti Muş İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, Muş’un Varto ilçesinde ve bölge illerinde PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen hendek ve çukur siyasetinin hiç kimse tarafından tasvip edilmediğini söyledi.

Başkan Yaktı, Hendek Ve Çukur Siyasetini Değerlendirdi
Gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, hendek ve çukur siyasetinin bölge halkına zarar verdiğini ve vatandaşların nefretini kazandığını ifade etti.

Hendek ve çukur siyasetini hiç kimsenin tasvip etmediğini ifade eden Yaktı, "Çukur siyaseti Varto’da başladı, Diyarbakır’da, Silvan’da, Doğu ve Güneydoğu’daki birçok ilde ve ilçede bu hareketler başladığı zaman insanlar nefret etti. Çünkü bir devlet hiçbir zaman insanlarını, vatandaşını baskı altında bırakmak veya onlara hakaret etmek veya onları vurmak veya onları öldürmek istemez. AK Parti insanlara o kadar sevecen yaklaşıyor ki hiçbir insanın burnunun kanamasını istemiyor. Oradaki siyaset şuydu; böyle yapalım belki ileride HDP ya da başka partiler bundan nemalanmak isterler, ama halk orada çok duyarlı davrandı, birlikteliğini sağladı. Bugün Diyarbakır’da o hendek, çukur kazılan yerler tamamıyla restore edilmiş ve daha da güzel şekle gelecektir. Allah’a şükür insanlarımız bunu atlattı. İnsanlar artık bu gibi şeylere kafa yormuyor, bu yüzden de insanlarımız dönüş yaptı" dedi.



"İnsanlar evden çıkamıyordu"

Çukurların kazıldığı sırada vatandaşların evlerinde çıkamadığını hatırlatan Yaktı, "İnsanlar evden çıkamıyordu, ekmek alamıyordu, bakkala gidemiyordu. Şimdi bir örgüt ya da siyasi bir oluşum insanlara çukur kazdırıp da onları baskı altında bırakırsa, onlara sıcak elini uzatmazsa elbette ki o örgütün bitmesi müstahaktır. Bizim bir sloganımız var; ’insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin.’ Sen eğer insanlarının rahat yaşamasını istemezsen, onlara rahat yaşama fırsatı vermezsen devletin yaşamaz. Türkiye kendi sınırlarında ve kendi içindeki güvenliği sağlamak açısından haklıdır. Bizim politikalarımızı İngiltere haklı buluyor, bir zamanlar bizim karşımızda duran Almanya haklı buluyor. Bizi haklı bulmayan kimdir oralarda; Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini istemeyen ülkelerdir. İçimize bu nifak tohumlarını eken örgütlere kesinlikle fırsat vermemek lazım, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece Türkiye bölgede süper güç haline gelecektir. İnşallah ekonomi konusunda da öyle olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yönetimimi tamamıyla kendim oluşturdum"

AK Parti Muş İl Başkanlığı yönetimini tamamıyla kendisinin oluşturduğunu kaydeden Yaktı, "Bu yönetimi de oluştururken ne milletvekilimizin ne de belediye başkanımızın hiçbir tepkisi yönetime olmamıştır. Yönetimimiz eski siyasi arkadaşlarımız, yeni genç arkadaşlarımız, bayan arkadaşlarımız. Bu yönetimi gören demek ki bu il başkanı gerçekten bu yönetimle çok daha güzel şeyler yapacaktır ve partiye karşı da bir eğilim, bir sevgi, bir saygı olduğunu görüyoruz. Ayrıca gelen insanları burada o kadar sevgiyle kucaklıyoruz ki insanlar gittiği zaman bunu dışarıda anlatıyor ve ‘AK Parti Başkanına gidiyoruz, hiç kimseyi ötekileştirmeden odasına alıyor, derdiyle ilgileniyor’ diyorlar. Vatandaşlarımızın sorunlarını, işlerini çözmek için gayret ediyoruz. Çözemesek bile o insanlar en azından ’benim işimle uğraştı, beni kovmadı, beni terslemedi, bana yüzünü ekşitmedi’ diyebiliyorlar" diye konuştu.



"AK Parti markalaşmış bir parti"

AK Parti’nin markalaşmış bir parti olduğunu belirten Yaktı, "Artık AK Parti Türkiye’de değil dünyada tamamıyla kendini gösteren kurumsal bir parti haline gelmiştir. En üst liderinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan tutun en alt birimine kadar, üyesine kadar herkes bu partiye gönül vererek, gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Biz de Muş’ta bu çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA