Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Törenle Açılacak

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Kent Tarihi Müzesi'nin cumartesi günü törenle açılacağını bildirdi.

Açılış öncesi müzede incelemede bulunan Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllar Rüştiye Mektebi olarak kullanılan, daha sonra 2008'e kadar belediye binası olarak hizmet veren Hükümet Caddesi'ndeki tarihi binayı, restore ederek Kent Tarihi Müzesi haline getirdiklerini söyledi.

Müzenin yapısı, içeriği ve teknolojisiyle ülkenin sayılı müzelerinden birisi olduğunu ifade eden Akın, şöyle konuştu:

"İki kattan oluşan müzemiz 700 metrekareden büyük bir alana sahip. 300 metrekare olan ilk katında Bartın'daki yeraltı zenginlikleri, milli mücadele yıllarında Bartın, ilimizin kronolojik tarihi, şehitler bölümü, ilimizde görünen nadir canlılar, doğal afetler ve ulaşım konuları hakkında çeşitli bilgiler fotoğraf, pano ve kioslarla ziyaretçilere anlatılacak."

Müzede, Bartın ticaret hayatı, gemi yapımı, madencilik, eski tarihi esnaflar, tarihi çarşısı, el sanatları, kadınlar pazarı, mimari yapı, basın, yayın iletişim tarihi ve mutfak kültürü hakkında kioslar, maketler, panolar ile fotoğrafların yer alacağını anlatan Akın, "Elimizde birçok eser ve bilgi var. Bu eserler ve bilgiler 5 veya 6 aylık peridotlarda değişerek sergilenecek. Buda müzemize ayrı bir önem kazandırıyor. Ayrıca müzemizde para karşılığı alınan hiçbir eser yok. Burada sergilenecek tüm eserler halkımız tarafından hibe edildi. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyor, 27 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'de gerçekleştireceğimiz açılış törenimize tüm halkımızı davet ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA