Atık Yağı Getiren Trabzonlu Kadın Hediyeyi Alacak

Ortahisar Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Hanımlar Arası Bitkisel Atık Yağ Yarışması'na başvurular başladı.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesinin her yıl düzenlenen Hanımlar Arası Bitkisel Atık Yağ Yarışması'na başvuruların başladığı bildirildi.

Ortahisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda "Yağını doğaya dökme, geleceğini kirletme" sloganıyla gelenekselleştirdiği Hanımlar Arası Bitkisel Atık Yağ Yarışması, bu yıl da düzenlenecek.

Başvuruların başladığı 18 Mayıs'a kadar devam edecek yarışmada, en fazla atık yağ getirene televizyon, ikinciye tencere takımı, üçüncüye çatal bıçak takımı verilecek. Ayrıca 5 litre atık yağ getiren her kadın, çeşitli hediyeler kazanacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, temiz çevre bilincini toplumun bütün katmanlarına yaymak için çevre temizliğiyle ilgili birçok yarışma düzenlediklerini söyledi.

Atık yağ ve pillerin toprağı, suyu en çok kirleten unsurların başında geldiğini belirten Genç, şunları kaydetti:

"Hep beraber yaşadığımız ilçemizin toprağını, havasını ve suyunu kirletmemek ve her yönüyle ilçemizi daha temiz bir hale getirmek için bütün vatandaşlarımıza görev ve sorumluluklar düşüyor. Belediye vatandaş işbirliğiyle ilçemizi daha temiz ve daha sağlıklı hale nasıl getirebiliriz, bunun uğraşısı içindeyiz."

Genç, yarışmanın bu bilincin oluşması açısından önemi olduğunu ve sahiplenilmesini istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çevre temizliği salt belediyeleri değil, bütün vatandaşlarımızı ve herkesi ilgilendiren bir konu. O nedenle herkes genç yaşlı, çoluk çocuk demeden bu işi sahiplenmeli. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Bugüne kadar da yaptığımız bütün yarışma ve kampanyalara vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Bu bizi son derece mutlu ediyor. Çevre temizliğinde, ancak vatandaş belediye işbirliğini sağlayarak tam bir başarı elde edebiliriz."

- Öğrencilere yönelik resim ve şiir yarışması

Öte yandan Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilk ve ortaokullar arası "İstiklal Marşımız, Mehmet Akif Ersoy ve Bağımsızlık" konulu resim ve şiir yarışması düzenlendiği, yarışmaya 28 Şubat'a kadar başvurulabileceği bildirildi.
Kaynak: AA