Aşı İle Genç Ve Enerjik Bir Görünüm

Medikal Estetik Hekimi Dr. Özgür Koldaş, aşıların estetik alanında da kullanılmaya başlandığını belirterek, "Bu aşıyla günün her saatinde sade bir cilt, dingin bir görünüm, enerjik bir duruşa sahip olunabiliyor" dedi.

Aşı İle Genç Ve Enerjik Bir Görünüm
Dr. Özgür Koldaş, estetikte uygulanmaya başlanan aşı hakkında açıklamalarda bulundu. Koldaş, grip, kızamık, tetanoz aşısı ile başlayan ve halk arasında hastalıklara karşı koyma olarak bilinen aşıları medikal estetikte kullanmaya başladıklarını kaydetti.

Aşılar sayesinde kişinin kırışıksız, parlak, canlı, dinamik bir görüntüye sahip olduğunu dile getiren Koldaş, aşıların doğal görünüm kazandırdığını belirtti.



"Kişi yaşının en iyi halini alıyor"

Aşıların bir enjektör içinde jel kıvamında kişiye uygulandığını kaydeden Özgür Koldaş, "Birçok kimyadan ve materyalden oluşan bu aşılar, kişinin yaşla birlikte vücudun kaybettiklerinin tamamını içeren, insan dokusuyla birebir uyumlu, kişin anormal bir anatomiye sahip olmadan, abartılı şişkinlik, abartılı bir görüntü vermeden, günlük yorgunluklarını gideren, gözaltındaki morluklarını düzelten, yanakları, dudaklarının, yüzünün sarkmasının anormal görüntüsünü vermeden, normal bir şekilde yaşının en iyisini gösteriyor" dedi.



"Enerjik bir duruş"

Aşı ile kişinin herhangi bir estetik veya cerrahi operasyona maruz kalmadığının altını çizen Dr. Koldaş, "Kişi asla tuhaf bir görüntüye sahip olmadan uygulanır. Küçük iğne dokunuşlarıyla cildin alt noktalarına inilmeden, yüzey birkaç enjeksiyonla, az travmayla ilerleyen, kişinin sosyal yaşamını etkilemeden, bir öğle arasında, ayda bir kez işleme gerek kalmadan yılda 2 ya da 3 kez uygulanır. Bu aşıyla günün her saatinde sade bir cilt, dingin bir görünüm, enerjik bir duruşa sahip olunabilir" ifadelerine yer verdi.

Koldaş, Türkiye’de aşıyla birlikte estetikte yeni dönemi başlattıklarını vurguladı.

"Pazarın yarısını kaybettik"

Estetikte saç ekiminin önemine de değinen Koldaş, merdiven altında ucuza yapılan saç ekimine aldanılmaması gerektiğini vurguladı.

Saç ekimindeki kavganın merdiven altı işletmelerin artmasına neden olduğunu işaret eden Koldaş, "İçimizdeki bu kavga nedeniyle saç ekimi pazarı ülkemizde yarı yarıya azaldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ürdün, Pakistan gibi ülkelere insanlar gitmeye başladı.

Ülkemize girecek olan dövizler başka ülkelere kaydı. Bu içimizdeki bitmeyen kavgada kazanan yok" diye konuştu.



"Estetikte teknoloji dönemi"

Medikal estetikte yeni bir dönemde girildiğinin altını çizen Özgür Koldaş, "Yakın geçmişte toksin enjeksiyonlarıyla kırışıklık tedavisi yaparken, dolgularla şekillerle değiştirirken, leke tedavileriyle yolumuza devam ederken, artık teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte kombinasyon tedavilerini, güzellik noktasındaki cilt iyileştirmeleri içeren aşı, leke tedavilerini, teknolojik cihazlarıyla kombine ettik. Yaşsız insanlar, yaşının her döneminde en dinamik görüntü veren yorgunluğu anlaşılmayan dinç görünen insan oluşturma noktasına geldik. Bunların tamamını, yılın çeşitli dönemlerinde uzun süreler olmadan, kişiyi sosyal yaşantısından koparmadan ağrısız aynı zamanda da doku dostu ürünlerle uzun süre sürdürülebilir uygulamalar şeklinde kombinasyon tedavilerine kavuşturduk. Kozmetik ürünler, cilt iyileştirme, beslenme takviyelerinin bir arada olduğu yeni jenerasyon kombinasyon dokunuşların olduğu döneme geçtik" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA