Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Artvin Valisi Ömer Doğanay: 'Artvin'de devlet yatırımları için 2017'de 724 milyon lira harcandı'.

Artvin'de İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı 1. dönem toplantısı yapıldı.

Artvin Valiliği Toplantı Salonunda Vali Ömer Doğanay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2017 yılı yatırımları değerlendirilerek yeni projeler hakkında kurum müdürleri sunum yaptı.

Vali Doğanay, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bekası için herkesin her zamankinden daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

Artvin'de 2017'de yürütülen 235 proje için tahsis edilen 883 milyon liranın 724 milyon lirasının harcandığını belirten Doğanay, bu bütçeden en büyük payı yüzde 36 ile baraj ve HES'lerin, yüzde 24 ile il ve devlet kara yollarının, yüzde 7,2 ile de milli eğitim yatırımlarının aldığını ifade etti.

Doğanay, Artvin'de devlet yatırımları için 2017'de 724 milyon lira harcandığını kaydederek, "235 projeden 98'si tamamlandı. 116 proje ise 2018'e devretti. 17 proje ihale aşamasında, 4 projeye ise başlanmadı." dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise, Artvin'de Karayolları tarafından 2 milyar 389 milyon lira tutarında 16 proje yürütüldüğünü söyledi.

Bu projeler arasındaki en önemlisinin "Cankurtaran Tüneli" projesi olduğuna işaret eden Bayramçavuş, projede sona gelindiğini belirtti.

Bayramçavuş, tünel giriş çıkışlarındaki ana güzergahta yapılan köprü, kavşak ve viyadüklerdeki işlerin tamamlandığını, asfaltlama çalışmasının tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde tünelin trafiğe açılacağını ifade ederek, "Cankurtaran Tüneli vasıtasıyla 36 kilometrelik yol 24 kilometreye düşüyor ve yol sürekli açık alacak. Bunun için önemli. Bunlar çok büyük projeler. Devletimiz bunları yapıyor ve ortaya koyuyor. Cankurtaran Tüneli de inşallah şubatta hizmete girecek." diye konuştu.
Kaynak: AA