Zeytin Dalı Harekatı'na Bakanlıktan İş Makineli Destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca DSİ'ye ait yaklaşık 60 iş makinesi, kamyon ve treyler ile Zeytin Dalı Harekatı'na destek veriliyor Irak'ın kuzeyi ve Suriye'deki bazı mevkilerin ayrıntılı hava tahmin raporları kesintisiz TSK ile paylaşılıyor Bakan Eroğlu: 'Yürütülen faaliyetlere biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak araçgereç, personel ve hava tahmini konusunda destek veriyoruz'.

ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne ait yaklaşık 60 iş makinesi, kamyon ve treyler ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na destek veriyor. Bakanlık, meteorolojik bilgilerle de harekata katkı sağlıyor.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, daha önce Fırat Kalkanı Harekatı ile Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, Hakkari Şemdinli ve Şırnak Kato Dağı'nda yürütülen faaliyetlere destek veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TSK tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na da katkı sunuyor.

DSİ'ye ait yaklaşık 60 iş makinesi, kamyon ve treyler ile harekata destek veriliyor.

- Hava tahminleri TSK ile paylaşılıyor

Bakanlık, meteorolojik bilgilerle de Zeytin Dalı Harekatı'na katkı sunuyor.

Harekat kapsamında, Bakanlığa bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından, Irak'ın kuzeyi ve Suriye'deki bazı mevkilerin ayrıntılı hava tahmin raporları, bölgelerde özellikle hassas atış kabiliyetine sahip silah sistemleri ve hava harekatları için meteorolojik veri ve rapor desteği, 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak TSK ile paylaşılıyor.

- "Gereken desteği vermeye hazırız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin bekası için hem hükümetin hem de silahlı kuvvetlerin hiç tereddüt etmeden gerekli adımları attığını belirtti.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, sınırlarımızın güvenliği için gerekli adımlar gerektiği anda atılıyor. Kahraman Mehmetçiklerimiz şimdi de Afrin için harekete geçti. Orada yürütülen faaliyetlere biz de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak araç-gereç, personel ve hava tahmini konusunda destek veriyoruz. Bundan sonra da üzerimize düşen bir vazife olursa zaman kaybetmeden gereken desteği vermeye hazırız."

- Fırat Kalkanı Harekatı'na da destek verilmişti

Bakanlık daha önce Diyarbakır Sur, Mardin Nusaybin, Hakkari Şemdinli ve Şırnak Kato Dağı'nda yürütülen faaliyetlere 127 iş makinesi ve 250 personel ile katkı sunmuştu.

Yine Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de Cerablus, El Rai, Bab, Azez, Aktarin yerleşim yerlerinde toplam 20 iş makinesi, ikmal ve nakil makineleri ve 45 personel ile faaliyetlere destek vermişti.

Ayrıca Suriye sınırında askeri yolların genişletilmesi ve modüler beton duvar yapımı işleri, Suriye'den gelecek mülteciler için kamp yeri hazırlanması ve İdlib vilayetinde güvenlik maksatlı faaliyetlerde de DSİ'ye ait 76 iş makinesi ve 160 personel görev almıştı.

- Bakanlık tarafından Asi Nehri'ne sedde yapılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca hudut güvenliğinin sağlanması, yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve kaçakçılık ile etkin mücadelenin sağlanması için Asi Nehri'nin ayırdığı 52 kilometrelik sınır hattının 35 kilometrelik kısmına sedde inşa ediliyor.

Şu ana kadar 800 metresi tamamlanan sedde inşaatında 40 iş makinesi ve 60 personel ile çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA