Türkiye, Lübnan'daki Patlamanın Şüphelisini İade Etti

Lübnan'ın Sayda kentinde 14 Ocak'ta meydana gelen patlamada şüpheli olarak aranan Ahmed Beytiyye'nin Türkiye'de yakalanarak Lübnanlı yetkililere teslim edildiği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, Sayda kentinde 14 Ocak'ta Hamas mensubu Muhammed Hamdan'a yönelik bombalı saldırıya karıştığı öne sürülen Beytiyye, Türk yetkililer tarafından bugün, Lübnanlı güvenlik güçlerine teslim edildi.

Patlamanın ardından kısa bir süre sonra şüphelilerin kimliklerinin tespit edildiği ve birinin Türkiye'ye kaçtığı açıklanmıştı. Başbakan Saad Hariri'nin, Türkiye ile kurduğu temas sonrası, Türkiye'ye kaçan şahsın 21 Ocak'ta yakalandığı belirtilmişti.

Hamas'ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, patlamanın şüphelilerinin bulunması noktasında hızlı davranan Lübnan emniyet kurumlarına teşekkür etmişti.

Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde 14 Ocak'ta meydana gelen patlamada Hamas mensubu Hamdan yaralanmıştı. Otomobile yerleştirilen bombanın bir düzenekle şoför kapısına bağlı olduğu ve Hamdan'ın kapıyı açmasıyla patlamanın gerçekleştiği kaydedilmişti.

Kaynak: AA