Spiker Kübra Eken'i 'Kasten Yaralama' Davası

Kübra Eken'in darp sonucu felç geçirmesine neden olduğu iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken'in 'kasten yaralama' suçundan yargılanmasına devam edildi.

Doğum sonrası şuur kaybı şikayetiyle hastaneye kaldırılan spiker Kübra Eken'i darbederek felç geçirmesine neden olduğu iddia edilen eşi Neptün Bülent Eken'in, "kasten yaralama" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Neptün Bülent Eken ile taraf avukatları katıldı.

Söz verilen Kübra Eken'in avukatlarından Tülay Tokinal Ergezen, celse arasında mahkemeye müvekkiline ait tomografi kayıtlarının bulunduğu 2 adet CD sunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu CD'lerde kafatasında oluşan lezyon ve morluk ile kafatası altındaki beyin kanamasının tam olarak aynı noktaya geldiği görülmektedir. Akan kanın da o noktadan aktığı görülmektedir. Adli Tıp Kurumu'nun daha önceki raporunda kafatasındaki yaralanma ile beyin kanaması arasında illiyet bağı kurulamadığı belirtilmiştir. CD'lerdeki tomografiler bu illiyet bağını kurabilecek niteliktedir. Yeniden rapor aldırılmasını talep ediyoruz."

- Kübra Eken'den dilekçe

Öte yandan, Kübra Eken'in avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu yazılı dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Beni bu hale getiren Neptün Eken'in benim beyin kanamamın 'doğumda oldu' yalanını asla kabul etmiyorum. Henüz 30 yaşındayken, hayatımı, hayallerimi, sağlığımı, anneliğimi ve sonunda 8 aydır kızımı kaçırıyor. Ülkemde eşleri tarafından şiddet gören, kocaları tarafından intikam için çocuklarını katleden adamlar var. Kocaları tarafından katledilen ve kendilerini savunamadan toprak olan kadınlarımız, çocuklarımız adına adalet istiyorum. 3 günlük bebeğimin önünde bana bu şiddeti uygulayan bu adamın, kızıma da şiddet uygulayabilir diye yıllardır feryat etmeme rağmen hukukun yavaş olmasından eşim faydalanıyor. Eşim beni nasıl 2 günlük lohusayken bebeğimin önünde yok etmeye çalıştıysa, kızıma da aynı şeyi yapabilir."

Mahkeme hakimi, Kübra Eken'in avukatının kovuşturmanın genişletilmesi talebini kabul etti.

Dosyadaki tüm raporlar ile Eken'in avukatlarınca sunulan 2 adet CD'nin Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar veren mahkeme hakimi, tomografi raporlarının incelenerek önceki raporlara bir etkisinin olup olmadığının araştırılmasını, mağdurun yaşamsal tehlikesine neden olan olayın anestezi sonucu olmayıp darp sonucunda meydana geldiği saptanabiliyorsa, bu hususta ayrıntılı rapor düzenlenmesinin istenmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

- Adliye önünde açıklama

Duruşmanın ardından, İstanbul Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın, adliye önünde toplandı.

Grup adına açıklama yapan Beyza Aksoy, "Kübra, kadına yönelik şiddetin eğitim, yaş, statü fark etmeksizin her yerde karşımıza çıktığının bir kanıtıdır." dedi.

Eken'in annesi Nuran Yelkenci de adaletin yerini bulacağına inandıklarını belirterek, "Üç gün beyni kanıyor benim kızımın ve sezaryene bağlıyorlar. Böyle bir şey yok. 'Bir insanın beyni kanadığı zaman 15 dakika içinde şuur gider' diyor doktorlar." ifadelerini kullandı.

Kübra Eken'in avukatlarından İpek Bozkurt ise davayı 4 yıla yakın süredir takip ettiklerini anlatarak, "Şimdiye kadar üç adli tıp raporu geldi. Bütün bu raporlarda şu söyleniyor; bu kadının kafasında bir darp aldığına ilişkin emareler var, evet bu kadın beyin kanaması geçirmiş ama biz beyin kanaması ile darp arasındaki ilişkiyi kuramıyoruz." diye konuştu.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kübra Eken'in 20 Haziran 2013'te doğum yaptığı, taburcu edildikten 2 gün sonra şiddetli baş ağrısı, gözünün ve dilinin dönmesi şikayetiyle eşi tarafından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğü belirtilerek, Eken'in beyin kanaması teşhisiyle ameliyat edildiği ifade ediliyor.

İddianamede, Neptün Bülent Eken'in eşi Kübra Eken'i, kasten yaşamsal tehlike geçirmesine sebebiyet verecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle "kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Kaynak: AA