Silivri'de Devam Eden FETÖ Davaları

''AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan: 'Şehitlerimiz bizim için çok kıymetli. Biz onlara müteşekkiriz, arzu ediyoruz ki bu davalar en kıza zamanda neticelensin ve aileler adaletin tecelli ettiğini görsün'

Silivri'de Devam Eden FETÖ Davaları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekilli Ravza Kavakçı Kan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasına ilişkin, "Şehitlerimiz bizim için çok kıymetli. Biz onlara müteşekkiriz, arzu ediyoruz ki bu davalar en kıza zamanda neticelensin ve aileler adaletin tecelli ettiğini görsün." dedi.

Kan, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını takip etti.

Ravza Kavakçı Kan, 15 Temmuz darbe girişiminin, 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hayat hakkına ve bu topraklara ümit bağlamış bütün mazlumlara da yapılmış bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

Kan, bu sebeple AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak milletvekilleriyle beraber, vatandaşlar, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, STK'lar ile davaları yakından takip ettiklerini kaydetti.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasının kendileri için ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Kan, "Bu davada şehitlerimizin arasında 16 yaşındaki en genç şehidimiz Abdullah Tayyip Olçok ile babası Erol Olçok Beyefendi de var. Şehitlerimiz bizim için çok kıymetli. Biz onlara müteşekkiriz, arzu ediyoruz ki bu davalar en kıza zamanda neticelensin ve aileler, adaletin tecelli ettiğini görsün. En kıza zamanda şehit ailelerimiz ve milli vicdanımız açısından bu davalar neticelenir, adil bir şekilde kararlar alınır. Bu hain darbe girişiminin failleri cezalarını çekerler." diye konuştu.

Kan, daha sonra FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davasını takip etmek için Silivri Yeni Mahalle'de bulunan Alibey Duruşma Salonu'na gitti.

- "Dünyaya örnek bir operasyon yürütülüyor"

Aynı davayı takip eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem ise Afrin'e yapılan operasyonda 4'üncü güne girildiğini hatırlatarak, "Her şeyden önce ilk şehidimizi verdik. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gerçekten dünyaya örnek olabilecek bir operasyon yürütülüyor. Allah kazasız belasız bu operasyonu başarmayı milletimize nasip etsin. Burada görülen çatı davası İstanbul ayağının beyni durumunda ve önemli bir dava. İnanıyorum bu davada hak ettikleri cezayı çekecekler. Özellikle içerisindeki safra atıldıktan sonra ordumuz daha farklı bir motivasyona kavuştu." şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekilli ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Abdullah Başcı da başarılı operasyonu dünyanın takip ettiğini dile getirerek, "Ordumuz, milletimiz ve devletimiz tek vücut oldu. Bu harekatı takip ediyoruz. Allah, Mehmetçik'imize güç, kuvvet versin." dedi.

Silivri'de üç ayrı dava olduğunu hatırlatan Başçı, davaları yakından takip ettiklerini, takipçisi olmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA