Gümrük Muhafaza Kaçakçılara Nefes Aldırmıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince Cilvegözü Gümrük Kapısında piyasa değeri 208 bin TL olan 10 kilo 400 gram esrar ile piyasa değeri 1 milyon 464 bin TL olan kaçak eşya ele geçirildi.

Cilvegözü Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Suriye’ye gidecek malzemelerin tırlara yüklendiği aktarma sahasında gerçekleştirilen devriyelerden biri sırasında Suriye uyruklu bir hamalın tır şoförlerine sigara sattığı tespit edildi ve şahıs muhafaza ekiplerince takibe alındı. Bir süre izlenen şahısın, sattığı sigaralar bitince Suriye plakalı bir tırın dorsesinden sigara alarak satışa devam ettiği görüldü.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler hamalı bir tır şoförüne elindeki sigaraları satarken suçüstü yakaladı ve sigaraları aldığı tırda arama başlattı.

Bölgenin hassasiyeti sebebiyle tır, gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra öncelikle silah-mühimmat ve patlayıcı dedektör köpeği “Trixi” ile arandı. Patlayıcı bulunmadığı belirlenen tır, alanda bulunan mobil x-ray cihazına sevk edildi ve yapılan taramada tırın tabanında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine detaylı olarak aranmak üzere muhafaza memurları nezaretinde Cilvegözü Gümrük Sahasına getirildi.

Yapılan aramada; dorse tabanında, dışarıdan bakıldığında görülemeyecek şekilde zula olarak tabir edilen gizli bir tertibat bulunduğu tespit edildi. Tıra getirilen narkotik dedektör köpek ‘Daisy’nin dorse tabanına aşırı tepki vermesi üzerine tabanda bulunan metal plakalar söküldüğünde tabana gizlenmiş vaziyette; piyasa değeri 208 bin TL olan 10 kilo 400 gram esrar ve piyasa değeri 1 milyon 464 bin TL olan üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan yabancı menşeili 52 bin 700 paket sigara, 173 bin 400 adet ilaç, farklı modellerde 20 adet cep telefonu, 3 adet laptop ile çok sayıda muhtelif çap ve ebatlarda makine aksamı bulundu.

Yakalanan esrara ve muhtelif eşyaya el konuldu ve hamal H.M.S. ile tır şoförü M.H.Ö. hakkında Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA