Foça, Uğur Mumcu'yu Anacak

Foça Belediyesi 1993 yılında suikaste kurban giden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu anacak.

Foça’da düzenlenecek Uğur Mumcu’yu anma etkinliği, yarın saat 13.00’de Demokrasi Meydanında toplanılmasıyla başlayacak ve Uğur Mumcu Parkında sona erecek.

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, 26 Ocak Cuma günü, Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından “Uğur Mumcu ve Aydın Kıyımı” isimli anma programı gerçekleştirilecek. Uğur Mumcu ve suikaste kurban giden aydınların anılacağı şiirli müzik dinletisi, Saat 20.00’de, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde başlayacak. Yılmaz Mızrak’ın tasarlayıp yönettiği programı, ADD Foça Şiir Korosu sunacak. Etkinliğe Yeni Foça’dan katılmak isteyenler için, saat 19.00’da Karadut Kafe önünden araç kaldırılacak.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Cesur kalem, demokrasi ve özgür Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’yu, haince katledilişinin yıldönümünde bir kez daha, büyük minnet ve saygıyla anacağız. Tüm halkımızı, Uğur Mumcu’yu ve diğer aydınlarımızı anacağımız etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA